Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Banner
Banner
Banner
Noutăţi şi Evenimente
Vineri, 15 Martie 2019 11:06

Verificare dosar „Prima Casă” printr-un singur click

Publicat in rubrica Anunţuri Publicat de Victor Tocan

images 

Solicitanții pentru Programul de stat  „Prima Casă”  pot verifica starea dosarului în regim on-line. În acest sens, ODIMM a lansat o nouă aplicație tehnică care facilitează accesul la informații printr-un singur click. Astfel, prin acest instrument, ODIMM asigură o transparență  maximă în procesul de emitere a garanțiilor de stat în cadrul Programului „Prima Casă”.

1.1qAstăzi, 12 martie, curent, 15 tineri din Republica Moldova au fost premiați pentru cele mai bune planuri de afaceri în cadrul Seed Forumului și a Conferinței de închidere a Proiectului “Joint Opportunities in Business for Youth”. În total 60 de tineri din Republica Moldova și Ucraina au fost instruiți în domeniul antreprenorial și au participat la o serie de activități, care s-au încheiat cu prezentarea planului de afaceri și premierea celor mai bune și realiste idei cu impact socio – economic și transfrontalier.  
 
Prezent la eveniment, Vasile Vulpe, Șef direcție politici economice și mediul de afaceri, Ministerul Economiei și Infrastructurii a subliniat că tinerii sunt o forță motrice a economiei unei țări, iar susținerea acestora în inițierea și dezvoltarea afacerilor este o prioritate și o preocupare continuă a Ministerului Economiei și Infrastructurii.1q
 
Petru Gurgurov, Director general interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a evidențiat rolul și misiunea organizației în susținerea antreprenorilor din Republica Moldova, inclusiv pentru tineri, printr-o serie de programe de suport. “Prin acest proiect, au fost vizate activități ce presupun creșterea abilităților antreprenoriale și manageriale a tinerilor prin aplicarea unor  tehnici moderne și inovatoare, elaborarea de planuri de afaceri realiste, promovarea și stimularea spiritului de echipă, modalități variate  de prezentare”, a afirmat Petru Gurgurov. 
 
Vladimir Pavel, Director al consiliului administrativ al Organizației de tineret ”Noua Generație Europeană” din Ismail, Ucraina, a menționat  că prin acest proiect tinerii au acumulat experiență; au învățat să-și structureze și să-și prioritizeze ideile de business, pe care să le dezvolte în țările lor de origine.
 
Tatiana Udrea, reprezentanta Agenției Germane de Cooperare (GIZ Moldova) a ținut să felicite organizațiile care au implementat cu succes acest proiect și a încurajat mai multe organizații să aplice la proiecte de finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalier Moldova-Ucraina. 
 
4qMenționăm că cei 60 de tineri au fost instruiți și ulterior ghidați de către 10 mentori profesioniști în a-și elabora sau defini planuri concrete de afaceri. Tinerii beneficiari, precum și alți tineri dornici să lanseze și să dezvolte o afacere,  vor putea beneficia în continuare de suport pentru elaborarea planurilor de afaceri și consultații prin intermediul e-PLATFORMEI, lansate în cadrul proiectului. 
 
Participanții la eveniment au beneficiat de informare și materiale suplimentare privind alte instrumente de suport antreprenorial oferite în cadrul Programelor naționale gestionate de ODIMM. IMG 5983 edited
 
Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Organizația Publică de tineret “Noua Generație a Europei” din Ucraina, în perioada 13 decembrie, 2017 – 12 martie 2019. 
Luni, 11 Martie 2019 11:39

AVIZ DE PRESĂ

Publicat in rubrica Anunţuri Publicat de Victor Tocan
                      pjimage 1
 
Reprezentanții instituțiilor de presă sunt invitați marți, 12 martie, la Conferința de închidere a Proiectului Transnațional "Joint Opportunities in Business for Youth (JOBs for YOUTH)".
 
În cadrul evenimentului, va avea loc premierea tinerilor câștigători ai Concursului planurilor de afaceri din Moldova și totalizarea rezultatelor obținute în cadrul Proiectului.
 
Vă așteptăm marți, 12 martie, Radisson Blu Leogrand Hotel, Chișinău (Str. Mitropolit Varlaam 77) cu începere de la ora 10.00.
 
Proiectul este implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) din Republica Moldova în parteneriat cu Organizația Publică de tineret "Noua Generație a Europei" din Ucraina.
 
Pentru mai multe detalii ne contactați la adresa electronică Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau tel. 022 22 53 77.
1 editedReprezentanții Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și ai Autorităților Publice Locale din Republica Moldova (APL) s-au întrunit astăzi în cadrul unei sesiuni de informare cu tematica „Facilitarea accesului IMM la instrumente de suport în afaceri“. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și şefii direcţiilor economice din consiliile raionale.
 
Petru Gurgurov, director general interimar, a salutat participanţii, reiterînd că ODIMM militează pentru consolidarea parteneriatului cu direcţiile şi serviciile economice din cadrul Consiliilor raionale.2 edited 
 
„Sesiunile de informare sunt extrem de utile pentru că astfel reușim să vă aducem la cunoștință ultimele noutăti în materie de programe de suport pentru mediul de afaceri, iar informațiile obţinute vă vor ajuta să identificați soluţii adecvate pentru îndepărtarea barierelor în procesul de activitate a IMM-urilor în regiunile Republicii Moldova, în special în zonele rurale”, a declarat Petru Gurgurov.
 
16 editedPrezent la eveniment, Constantin Țurcanu, consultant principal, Direcția politici economice și mediul de afaceri din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii a precizat că ministerul acordă o atenție sporită sectorului IMM, iar APL-urile sunt o verigă importantă în vederea consolidării dialogului public-privat.
 
Managerii de programe și proiecte ODIMM au prezentat cele mai relevante aspecte din programele pe care le gestionează, subliniind că APL-urile sunt promotorii inițiativelor de suport antreprenorial în teritoriu.
 
Direcția Comunicare și RP ODIMM
Vineri, 01 Martie 2019 15:18

Antreprenoriatul social – un nou subiect în vizorul ODIMM

Publicat in rubrica Comunicate de presă Publicat de Victor Tocan
IMG 5335Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a organizat astăzi cel de-al doilea Atelier de lucru dedicat dezvoltării antreprenoriatului social din Republica Moldova, în cadrul Proiectului Finance4SocialChange.
 
Evenimentul a fost desfășurat cu implicarea principalilor actori în domeniul antreprenoriatului și inovării sociale, antreprenori sociali, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai organizațiilor de suport din domeniu. 
 
Atelierul de lucru de astăzi are ca scop crearea unei platforme de discuții cu actorii interesați din domeniul antreprenoriatului social, cu scopul de a identifica principalele probleme întâlnite de întreprinzători și pentru a veni cu soluții și a identifica domeniile de intervenție ce vor permite dezvoltarea antreprenoriatului social și finanțarea în domeniul antreprenoriatului social în Republica Moldova cu preluarea bunelor practici din țarile partenere ale proiectului din regiunea Dunării”, a declarat Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM.IMG 5352
 
În cadrul atelierului au fost discutate tendințele actuale, viziunile, evoluțiile și obstacolele afacerilor sociale și identificate modalitățile de colaborare și sprijin reciproc pe viitor. 
A fost prezentat scopul, obiectivele și activitățile din cadrul proiectului Finance4SocialChange, care va permite crearea unor pârghii de susținere a întreprinderilor sociale în regiunea Dunării.
 
DSC 0238În Republica Moldova politicile specifice și mecanisme de sprijin public care vizează dezvoltarea economiei sociale sunt în curs de dezvoltare, astfel urmare a adoptării în anul 2017 a cadrului normativ privind recunoașterea antreprenoriatului social, Ministerul Economiei și Infrastructurii este în proces de instituire a Comisiei Naţionale pentru Antreprenoriat Social”, a subliniat Constantin Țurcanu, consultant principal, Direcția politici economice și mediul de afaceri din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii. în context, reprezentantul MEI a precizat că pentru anul 2019 agenda ministerului la acest capitol include elaborarea și aprobarea măsurilor de sprijin și încurajare a antreprenoriatului social. 
 
Pe parcursul atelierului de lucru,  antreprenorii au făcut un schimb de bune practici, dar totodată au fost punctate și problemele pe care le întâmpină în activitatea lor întreprinderile sociale. Acestea urmează a fi procesate și luate în considerație pentru îmbunătățirea cadrului legal din domeniu.DSC 0189 edited
 
Antreprenoriatul social contribuie la creșterea incluziunii sociale, crearea de locuri de muncă, implicarea persoanelor aparținând grupurilor defavorizate în activități economice și facilitarea accesului acestora la resursele și serviciile sociale.
 
Atelierul este organizat în cadrul proiectului Finance4SocialChange, care vizează atât stimularea accesului la instrumentele inovatoare de finanțare, cât și crearea unui mediu de afaceri care să ajute antreprenorii sociali să creeze companii viabile și puternice în regiunea Dunării.
 
Direcția Comunicare și RP ODIMM
Marţi, 19 Februarie 2019 14:14

Înregistrarea la programul "START PENTRU TINERI"

Publicat in rubrica Evenimente Publicat de Administrator

Anunt

Pagina 1 din 75

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

Sondaj

Cum apreciaţi aportul ODIMM în dezvoltarea activităţii antreprenoriale in RM?

pozitiv - 28.9%
foarte semnificativ - 56.5%
fără influenţa pozitivă - 11.5%
nu există aprecieri - 3.1%

Total voturi: 478
Votarea pentru acest sondaj a fost incheiat. on: 10 Sep 2018 - 09:55
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE