logofgc1

Ce este Fondul de Garantare a Creditelor (FGC) ODIMM?

fgc business people office

FGC ODIMM este un instrument de suport antreprenorial, creat și gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, care are misiunea de a emite garanții financiare ce garantează creditele solicitate de Întreprinderile Mici și Mijlocii de la instituțiile financiare partenere (Băncile comerciale).

Ce este o Garanție Financiară emisă de ODIMM? 

 GARANȚIA FINANCIARĂ este un angajament în formă scrisă față de o bancă comercială parteneră, asumat de către ODIMM, privind asigurarea cu gaj suficient a creditelor acordate Întreprinderilor Mici și Mijlocii conform Produselor de garantare gestionate.

Cine poate beneficia de garanții financiare?

Orice întreprindere micro, mică sau mijlocie care corespunde criteriilor prevăzute de art.4 și 5 al Legii nr.179 din 21.07.2016 cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii, poate beneficia de garanții financiare.

Se definesc ca fiind întreprinderi mici şi mijlocii întreprinderile care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

- au un număr mediu anual de salariați (numărul mediu scriptic al personalului în perioada de gestiune) de până la 250;

- realizează o cifră anuală de afaceri (venituri din vânzări) de până la 50 de milioane de lei sau dețin active totale (active imobilizate și active circulante) de până la 50 de milioane de lei, conform ultimei situații financiare aprobate.

Procedura de solicitare a garanției financiare

Pentru a beneficia de un credit în condiții preferențiale, trebuie să te adresezi la una din băncile partenere cu care ODIMM are semnate acorduri de colaborare și să soliciți un credit garantat.

Examinarea cererii de credit este efectuată de către fiecare creditor în conformitate cu procedurile și reglementările bancare interne.

După acceptarea de către Creditor a proiectului spre finanțare, în cazul în care întreprinderea are capacitate de rambursare a creditului dar nu dispune de suficiente garanții reale pentru asigurarea creditului și corespunde criteriilor pentru solicitarea unei garanții financiare, creditorul va expedia pe adresa ODIMM o cerere de garantare unică, semnată de creditor și debitor (ÎMM), iar ODIMM în termen de maxim 5 zile va examina posibilitatea emiterii unei garanții financiare.

 

Ce presupune un Produs de garantare?

pressing economy investment calculation business holding
 

PRODUS DE GARANTARE - oferta cu condiții specifice de garantare pentru fiecare tip de garanție financiară, ce garantează creditele solicitate de ÎMM-uri de la băncile comerciale și acoperă de la 50% până la 80% din suma creditului contractat, cu o valoare de până la 7 mln lei.

* Pentru garanțiile emise până la 31.12.2022, aferente creditelor solicitate de întreprinderile ce activează mai mult de 12 luni, cota maximă de garantare constituie 80%.

* Comision de garantare 0% pentru primele 12 luni, pentru toate garanțiile solicitate până la data de 31.12.2022

Selectează un produs de garantare
Bănci partenere

 

logofooter

 

 

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 24.07.2023.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!