logo ecoimm

Compartimente

Beneficiile utilizării energiei solare

Beneficiile utilizării energiei solare

Utilizarea energiei solare în case este un trend care prinde amploare și în Republica Moldova. Astfel, tot mai mulți cetățeni înțeleg că investiția în panouri solare este binemeritată și că…


Economisești bani

Utilizarea panourilor solare îți vor micșora costurile pentru energie solară de câteva ori. De exemplu în SUA – panourile solare montate acasă pot economisi peste 100 de dolari pe lună, în mare parte dintre statele țării.


Ai grijă de mediul înconjurător

Soarele este cea mai prietenoasă sursă de energie față de mediu, cu efecte minime de poluare, pentru că nu produce gaze cu efect de seră. Acestea contribuie la încălzirea globală care, la rândul său, pune în pericol supraviețuirea omului și a altor specii. Energia solară este eficientă pentru că reduce risipa de energie, care vine cu consecințe economice grave.

Vei fi independent față de fluctuațiile prețurilor la energie electrică, fiți de acord în ultima perioadă avem o epopee a prețurilor în țară.


Fiabilitate energetică

Spre deosebire de multe alte aspecte imprevizibile ale vieții umane, soarele răsare și apune în fiecare zi. Peste tot în lume, oamenii știu ritmul soarelui, pe care acesta îl respectă 12 luni pe an. Chiar dacă mai sunt și zile cu nori, în zilele noastre se poate face o estimare a zilelor și sezoanelor cu soare. Toate acestea fac ca energia solară să fie o sursă foarte fiabilă.

Poți să stochezi energie solară

Grație noilor invenții, utilizatorii pot să stocheze energie solară pentru zilele cu nori. Tesla Powerwall este o baterie imensă care face acest lucru. A fost proiectată pentru a păstra energie solară care poate fi utilizată seara, în tandem cu panourile solare, când este o pană de curent sau în timpul lunilor de iarnă sau a perioadelor cu vreme imprevizibilă.

După cum observați utilizarea energiei solare aduce doar satisfacții și beneficii. În plus, această resursă arată grija omului față de mediul care îl înconjoară.

Cel mai bun proiect în energia solară fotovoltaică și geotermală

Gheorghe Cimbir, municipiul Chișinău, orașul Codru – Casă cu consum zero, casa domnului Cimbir este încălzită iarna de un sistem geotermal, care asigură și răcirea acesteia în sezonul estival. Energia electrică este obținută cu ajutorul panourilor fotovoltaice și a unei instalații eoliene, iar apa caldă menajeră cu ajutorul unui sistem de colectare solare cu tuburi vitate.


Micsoram cheltuielile din resursele oferite de natura

Republica Moldova are multe de învățat de la țări europene precum Austria, Suedia, Danemarca sau Letonia cum să gestioneze sursele de energie regenerabile în așa fel ca beneficiarii finali, cetățenii, să se bucure de avantajele energiei ieftine și ecologice. Dacă țara noastră este total dependentă de resursele energetice din import, unele state membre UE au profitat din plin de resursele oferite de natură: vântul, apa, soarele sau resturile vegetale.


Europa optează pentru energia naturii

Țările situate în nordul bătrânului continent produc energie din vânt și apă, iar țările mai călduroase profită din plin de lumina soarelui pentru a micșora cheltuielile de întreținere. Datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat) arată că aproape o treime (32%) din totalul energiei electrice consumate în Europa în anul în 2018 a provenit din surse regenerabile, fiind remarcată o creștere ușoară de la 31% în anul 2017. Energia eoliană (produsă de vânt) și energia produsă de hidrocentrale au contribuit fiecare cu câte o treime din energia electrică totală provenită din surse regenerabile în 2018. Energia solară (12%), biocombustibili solizi (10%) și alte surse regenerabile (9%) sunt alte bogății ale naturii care au fost valorificate de unele state europene.

Evaluare utilizator: 2 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 26.02.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!