logo ecoimm

Compartimente

ECONOMII FINANCIARE prin reutilizarea materiei prime

ECONOMII FINANCIARE prin reutilizarea materiei prime

O întreprindere care usucă fructe și produce gem din prune,obține ca deșeu sâmburii de prune și vișine. Cantitatea medie anuală a sâmburilor obținuți este de circa 36 tone. O parte din acești sâmburi erau luați de muncitori, iar pentru cealaltă parte întreprinderea era nevoită să plătească pentru a fi aruncată la depozitul de gunoi. Însă acești sâmburi înglobează o cantitate de energie considerabilă, astfel că întreprinderea și-a propus să-i reutilizeze pentru producerea căldurii necesare pentru uscarea fructelor. Astfel întreprinderea poate economisi jumătate din gazul natural utilizat, ceea ce înseamnă circa 17000 m³/an, iar economiile financiare sunt în jur de 120000 lei/an.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 26.02.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!