logo ro

te

ECONOMIE VERDE

ECONOMIE VERDE

 

Ecologizarea ÎMM-urilor poate crea oportunități pentru Republica Moldova de a beneficia de Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) și de a-și îndeplini obligațiunile în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și obiectivele de mediu din Agenda 2030 convenite cu Națiunile Unite.

Totodată, începând cu anul 2014 economia verde a fost introdusă în documente de susținere a politicilor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM-uri), mai cu seamă în cadrul planului de acțiune pentru Strategia de Dezvoltare a Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

ODA implementează Programul de Ecologizare a  ÎMM. Acesta are drept obiectiv promovarea, susținerea și dezvoltarea capacităților ÎMM-urilor de a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor.

Prin intermediul acestui Program IMM pot beneficia de:

a) instruire și formare în domeniul ecologizării ÎMM-urilor; 

b) finanțare nerambursabilă de valoare mică de până la 200 000 lei, care va constitui până la 70% din valoarea proiectului investițional;

c) finanțare nerambursabilă  de valoare mare de până la 500 000 lei, care va constitui până la 50% din valoarea proiectului investițional.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

logofooter

 

 

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 04.01.2023.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!