logo ecoimm

Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.592/2019) este implementat de către ODA în scopul promovării, susținerii și dezvoltării capacităților ÎMM pentru a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor. 

 
             Suport acordat IMM-urilor prin intermediul programului

 Etapele

Stimați antreprenori, înainte de a vă înregistra la Program, Vă încurajăm să efectuați o autoevaluare a afacerii pentru a constata nivelul de ecologizare a proceselor de producere și prestare servicii în compania Dvs. Vă sugerăm să parcurgeți pas cu pas întrebările chestionarului, selectate în patru compartimente specifice acțiunilor de eficiență energetică, reutilizarea apei, sortarea deșeurilor și aplicarea sistemului de management în companie.

Urmare acestei evaluări veți obține un scoring de evaluare a gradului de ecologizare și  în scurt timp veți primi pe poșta electronică recomandări în domeniul ecologizării. Aceste recomandări se vor referi la posibile acțiuni, care pot fi implementate în cadrul companiei Dvs. pentru eficientizarea utilizării resurselor, creșterea potențialului de producere, dezvoltarea competitivității pe piețe și optimizarea costurilor de producere și prestare a serviciilor. 

Chestionar de autoevaluare 

Prin intermediul Programului, ÎMM va beneficia de materiale informative, consultanță, servicii de suport și formare privind identificarea soluțiilor și adoptarea acțiunilor concrete de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor, care să permită creșterea potențialului companiei de a obține o cotă mai mare pe piețe.   

În cadrul etapei doi, ÎMM vor beneficia de suport financiar sub formă de grant pentru implementarea acțiunilor de ecologizare privind utilizarea eficientă a resurselor, aplicarea modelelor de producție și consum durabile, introducerea eco-inovațiilor în procesele tehnologice, reducerea si gestionarea deșeurilor, prevenirea poluării și gestionarea resurselor de apă, etc.

FORMULAR DE APLICARE LA PROGRAM 

Image
Image
Întreabă expertul:
Invalid Input
Câmp obligatoriu
Câmp obligatoriu
Câmp obligatoriu
Câmp obligatoriu
Image

Suport financiar pentru implementarea acțiunilor de ecologizare

 

Image
Invalid Input
Codul din imagine
Cod gresit

Indicatori scontați

0
Elaborarea planurilor de ecologizare
0
Finanțarea ÎMM-urilor pentru acțiuni de ecologizare până la 200.000 lei
0
Finanțarea ÎMM-urilor pentru acțiuni de ecologizare până la 500.000 lei

Harta

0
Consultare și asistență a ÎMM-urilor în domeniul ecologizării
0
Informarea persoanelor
0
Selectarea și formarea cosultanților naționali în domeniul ecologizării

PARTENERI

EU4E masthead 1a

        OECD UNECE  UN enviroment UNIDO    Word Bank        

logofooter

 

 

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 04.01.2023.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!