Top logo

Vrem sa crestem

INTERNAȚIONALIZAREA - MOTOR DE CREȘTERE A ÎMM

Într-o lume globalizată, întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM-urile) trebuie să aibă capacitatea de a rezista la creșterea concurenței din partea economiilor dezvoltate și emergente și de a se conecta la oportunitățile de piață pe care le oferă aceste țări. Există o legătură directă între internaționalizare și creșterea performanței ÎMM-urilor. Activitățile internaționale consolidează creșterea economică și ocuparea forței de muncă, sporesc competitivitatea și sprijină durabilitatea pe termen lung a întreprinderilor. Cu toate acestea, ÎMM-urile autohtone încă depind în mare măsură de piețele lor interne, în pofida oportunităților oferite de piața unică mai largă a UE și de globalizare în general. 

Programul de stat Creștere și Internaționalizare vine ca răspuns la necesitatea antreprenorilor de a trece granițele propriu-zise ale țării, dar și de a-și depăși barierele mentale mai mari sau mai mici pe care le avem toți când vine vorba de business. 

Acest Program oferă suport ÎMM pentru introducerea practicilor internaționale în vederea dezvoltării productivității și a competitivității, iar solicitanții la Program vor beneficia atât de suport consultativ și formare a competențelor antreprenoriale, prin schema de Business Voucher, cât și financiar, prin schema de „Grant”. 

În contextul crizei Covid-19, situația ÎMM-urilor moldovenești se înrăutățește, dar internaționalizarea, mentalitatea “Born Global” și exporturile for deveni mai relevante ca niciodată. Prin urmare, antreprenorii care vor planta semințele internaționalizării în următorul an își vor proteja companiile pentru viitoarele perioade incerte.

 

Programul a fost elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii în colaborare cu ODIMM cu suportul asistenței tehnice a Proiectului Uniunii Europene “Infrastructura Calității în contextul DCFTA”. Acest instrument are drept scop dezvoltarea unui sistem complex de acordare a suportului pentru întreprinderile cu potențial de creștere și internaționalizare. 

Componentele Programului
5 piloni


Aplica acum
Globus
Chestionar de autoevaluare

 

Image
Image

 

   Pilonii de Dezvoltare a unei Afaceri

Strategia de dezvoltare

Strategia de dezvoltare

Planul de acțiuni pe termen mediu și lung, conceput pentru a realiza o creștere durabilă și profitabilă a companiei, precum și internaționalizarea acesteia.

Inovații

Inovații

Dezvoltarea de noi produse, servicii sau procese pentru a îmbunătăți randamentul companiei.

Managementul Resurselor Umane

Managementul Resurselor Umane

Alinierea structurii organizaționale, a conducerii, a capacității de gestionare și a abilităților companiei la obiectivele de creștere.

Operațiuni

Operațiuni

Proiectarea, livrarea și îmbunătățirea sistemelor care creează și livrează produsele și serviciile unei companii pe baza solicitărilor clienților.

Vânzări și Marketing

Vânzări și Marketing

Vânzările se referă la generarea și gestionarea clienților și transformarea acestor oportunități într-un contract / vânzare. Marketingul înseamnă a înțelege și a răspunde necesităților clienților până la profit.

Finanțe

Finanțe

Managementul resurselor financiare al unei companii pentru a-și atinge obiectivele planificate.

0
ÎMM informate
0
companii consultate

Harta Internationalizare

0
Business Vouchere acordate
0
companii finanțate la Componenta de Grant

PARTENERI

p1  p2     DCFTA WORLD Bank            GIZ      

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 15.05.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!