Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Joi, 20 Septembrie 2018 15:40
Apreciere articol
(6 votes)

Noi proiecte investiționale ale migranților, susținute de ODIMM prin Programul „PARE 1+1”

27 proiecte investiționale noi create de lucrătorii migranţi sau rudele acestora vor beneficia de susţinere financiară prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, gestionat de Organizația pentru IMG 0383Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Astăzi, 20 septembrie, titularii afacerilor au semnat cu ODIMM contractele de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 6,63 mil.lei. Potrivit estimărilor, vor fi create circa 60 de noi locuri de muncă, iar investiţiile cumulative în economia naţională vor constitui 16,54 mil.lei.
Directorul general interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderi Mici și Mijlocii (ODIMM), Petru Gurgurov, a felicitat antreprenoriii care au fost acceptați pentru sprijin financiar, subliniind că ODIMM îi va susține pe tot parcursul implementării ideilor de afaceri, de la inițiere până la transformarea acestora în istorii de succes.
 
DSC 0433Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 17 afaceri sunt în agricultură (cultivarea cerealelor și viței-de-vie, înființarea livezilor de pruni și nuci, creșterea animalelor și apicultură). Alte 6 întreprinderi prestează servicii (servicii de agrement, taxi, contabilitate, servicii mecanizate în agricultură, reparații și vopsitorie auto, servicii cosmetologice) și 4 întreprinderi își vor dezvolta activitatea în domeniul industrial (producerea și furnizarea de energie electrică, producerea brichetelor, nutrețuri combinate pentru animale, procesarea și ambalarea mierii).
 
Ideile de afaceri propuse de migranți vor fi implementate în 16 raioane din Republica Moldova (câte 3 întreprinderi în raionul Sângerei și UTA Găgăuzia, câte 2 afaceri în raioanele – Ialoveni, Nisporeni, Strășeni și Telenești, câte o afacere în raioanele – Anenii Noi, Briceni, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Hâncești și Ștefan Vodă). Patru beneficiari ai Programului sunt localizați în municipiul Chișinău și unul din municipiul Bălți.
 
Din cele 27 afaceri, aprobate pentru susținere financiară nerambursabilă de către Comitetul de Supraveghere al Programului „PARE 1+1”, 8 afaceri sunt start–up-uri, iar 19 sunt în faza extinderii. Beneficiarii vor investi remitențele provenite din 11 state: Federația Rusă, Franța, Germania, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Spania, SUA și Ucraina. 
 
14 afaceri sunt create/administrate de lucrătorii migranți, care au revenit de peste hotare, iar 13 întreprinderi de rudele de gradul I ale migranților. Totodată, 5 afaceri sunt create sau administrate de femei, iar 11 întreprinderi vor fi gestionate de tineri.IMG 0441
 
Amintim că Programul guvernamental “PARE 1+1” este implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.  Acesta are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranți moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii de către lucrătorii migranți şi beneficiarii de remitențe. Programul activează în baza regulii „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu în formă de grant. Suma grantului este de 250 000 lei.
Ultima modificare s-a efectuat Vineri, 21 Septembrie 2018 10:33

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE