Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Marţi, 23 Octombrie 2018 16:02
Apreciere articol
(3 votes)

WOMEN IN BUSINESS, o nouă oportunitate pentru comunitatea femeilor de afaceri

IMG 1020 editedAstăzi, 23 octombrie, s-a desfășurat primul atelier de lucru cu genericul „Dezvoltarea antreprenoriatului feminin din Republica Moldova”, organizat în cadrul proiectului WOMEN IN BUSINESS, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
 
Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților publice centrale, organizațiilor de suport a antreprenoriatului feminin, reprezentanți ai mediului academic, femei antreprenoare și alte instituții interesate.
 
În cadrul atelierului au fost prezentate obiectivele și activitățile Proiectului WOMEN IN BUSINESS, rezultatele interviurilor realizate cu partenerii implicați și au fost puse în discuție politicile de promovare și susținere a tinerelor antreprenoare din Republica Moldova. Totodată, au fost aleși membrii Consiliului Consultativ, care vor fi implicați nemijlocit în activitățile Proiectului.
 
Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM, a evidențiat importanța dezvoltării antreprenoriatului feminin în Republica Moldova. “Ne bucurăm că ODIMM este partener și implementator al Proiectului Women in Business, în cadrul Programului Transnațional Dunărea. Acesta este complementar proiectelor de susținere a femeilor în afaceri, pe care ODIMM le implementează deja și permite promovarea antreprenoriatului la o scară mai largă”,  a menționat Petru Gurgurov. IMG 0987 edited
 
Iulia Costin, secretar general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, fondatoare și președinte a Platformei Naționale a Femeilor din Republica Moldova, a salutat activitățile proiectului Women in Business, menționând că femeile au nevoie de susținere, iar orice inițiativă de promovare a femeilor este binevenită. “În Republica Moldova 27 la sută din antreprenori sunt femei. Această cifră indică faptul că există femei care pot servi drept model de implicare și responsabilitate, care, la rândul lor,  pot inspira femeile tinere cu potențial antreprenorial neexplorat”, a afirmat Iulia Costin.
 
“O primă componentă a Proiectului Women in Business vizează analiza situației actuale și anume identificarea nevoilor și barierelor întâmpinate de femeile tinere care doresc să creeze și să dezvolte propria afacere, pentru ca, ulterior, să fie creată o agendă a politicilor de susținere. Pentru validarea rezultatelor activităților proiectului, periodic vor fi organizate ateliere de lucru cu reprezentanții grupurilor țintă”, a menționat Silvia Cangea, coordonator proiect WOMEN IN BUSINESS.
 
Menționăm că Proiectul WOMEN IN BUSINESS – „Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerelor din regiunea Dunării” își propune să încurajeze femeile tinere, cu idei inovatoare să lanseze și să dezvolte cu succes propria afacere. Proiectul are o durată de 36 de luni și este implementat de un consorțiu format din 14 parteneri din 9 țări din regiunea Dunării: Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Slovenia, Ungaria, România, Bosnia și Herțegovina și Republica Moldova și reunește organizații naționale și regionale, organizații publice și private.
Ultima modificare s-a efectuat Marţi, 30 Octombrie 2018 10:50

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE