Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 589
Russian (CIS)English (United Kingdom)
Luni, 09 Iunie 2014 16:43
Apreciere articol
(0 votes)

Programele ODIMM au fost prezentate în cadrul meselor rotunde Moldova Business Week

 

 

 

09.06.2014, Cahul – Cinci mese rotunde în regiunile de dezvoltare s-au desfășurat astăzi în contextul Moldova Business Week, cu participarea membrilor Guvernului, autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai businessului și partenerilor de dezvoltare.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat, în cadrul mesei rotunde desfășurate la Cahul, în Regiunea de dezvoltare Sud, că regiunile trebuie să se dezvolte acum mult mai repede decât principalele orașe din țară pentru a depăși disparitățile în dezvoltare. Astfel, vor fi asigurate condițiile de dezvoltare economică și condițiile decente de viață pentru toți cetățenii țării.

Una din principalele preocupări ale Guvernului este, în acest moment, capacitatea de asimilare a fondurilor europene si a celor de dezvoltare, care acum trebuie fortificată la nivelul autorităților publice locale și a mediului de afaceri. În acest sens, Ministerul Economiei a lansat anul trecut platforma de comunicare interinstituțională, cu participarea instituțiilor de dezvoltare la nivel central și local, printre care Organizația pentru Dezvoltarea IMM (ODIMM), Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO), Fondul și Agenția de Eficiență Energetică, incubatoarele de afaceri, etc.

Business WeekÎn cadrul meselor rotunde, reprezentanții ODIMM, MIEPO și Agențiile de dezvoltare regionale au prezentat programele de susținere pentru autorități publice locale și mediul de afaceri, după care au răspuns la întrebărilProgramele e celor prezenți. Au fost puse în discuție prioritățile de dezvoltare ale Regiunilor de dezvoltare. Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a subliniat că așteptările față de Regiunea de dezvoltare sud sunt foarte mari, urmând să devină un important pol de creștere în zona de sud. Obiectele balneare, peisajistice, ieșirea la Dunăre, oferă oportunități care nu sunt încă pe deplin utilizate, iar dezvoltarea acestora va crea noi locuri de muncă.

Totodată, s-au discutat beneficiile Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană și programele de susținere pentru agenții economici în implementarea documentului.

Mesele rotunde se desfășoară în cadrul Moldova Business Week la Cahul, Coșnița (raionul Dubăsari), Bălți, Hâncești și Vulcănești. Reamintim că marți, MBW va continua cu Forumul economic vienez, culminând cu Conferința investițională cu participarea președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

 

 

 

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

Sondaj

Cum apreciaţi aportul ODIMM în dezvoltarea activităţii antreprenoriale in RM?

pozitiv - 28.9%
foarte semnificativ - 56.5%
fără influenţa pozitivă - 11.5%
nu există aprecieri - 3.1%

Total voturi: 478
Votarea pentru acest sondaj a fost incheiat. on: 10 Sep 2018 - 09:55
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE