Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 589
Russian (CIS)English (United Kingdom)
Marţi, 16 Decembrie 2014 16:34
Apreciere articol
(0 votes)

Platforma Femeilor Antreprenoare din Moldova "La o ceașcă de ceai" la cea de-a IV- a ediție

Platforma femeilor antreprenoare din MD  3La 14 decembrie, curent peste 230 de femei de afaceri din Republica Moldova s-au întrunit în cadrul Platformei Femeilor Antreprenoare din Moldova (PFAM).

 

Aflată deja la un an de la lansare, Platforma "La o ceașcă de ceai" reprezintă combinaţia perfectă dintre util și plăcut, posibilitatea de a învăță de fiecare dată ceva nou și de a împărtăși experiența proprie. Dacă primele sesiuni au fost doar simple întruniri de stabilire a contactelor, de identificare a necesității unei astfel de inițiative, acum Platforma reprezintă mult mai mult. Startând în decembrie, 2013  de  la 40 femei de afaceri, astăzi PFAM întrunește peste 300 de antreprenoare.

 

"Moldova are potențial de dezvoltare a antreprenoriatului feminin, tot de ce avem nevoie acum este doar curaj și inițiativă, de care au dat dovadă femeile deja lansate în afaceri și prezente la această reuniune. Platforma nu este o simplă întrunire, este un instrument de socializare pentru femeile antreprenoare", a menționat în mesajul său de salut, Dna Iulia Iabanji, Director General ODIMM.

 

Subiectul principal al întrunirii a  fost "Inteligența emoțională – gestiunea  situațiilor de
stres",
unde femeile de afaceri au primit sfaturi utile cum să depășească situațiile de criză, având în calitate de speaker pe dna Claudia Crăciun, lector universitar. De asemenea, au fost prezentate metodele eficiente de  gestionare a conflictelor și soluționare a problemelor care la prima vedere par dificile și nerezolvabile. "O femeie de afacere trebuie să simtă unde este limita dintre viața profesională și personală. Încercați să vă organizați timpul! Moldovencele au un "viciu" de a cheltui timpul pe activități neproductive, tot ce trebuie este să vă organizați eficient timpul, iar asta o să vă scutească de multe situații de stres", a afirmat dna Crăciun.

 

Invitat special a fost Dna Olga Tapiola, soția Ambasadorului Delegației UE în Republica Moldova,
Platforma femeilor antreprenoare din MD  Olga Tapiola care a fost prezentă și la ce-a de-a treia întrunire a Platformei. Aceasta a salutat inițiativa exprimându-și sentimentele de încântare privind amploarea inițiativei lansate și de dorința femeilor de a comunica și de a  împărtăși experiența lor. Totodată, a menționat că Delegația UE va oferi tot sprijinul de care este nevoie pentru dezvoltarea Platformei.

 

Dna Speranța Olaru, manager de proiect în cadrul Delegației Uniunii Europene în R.M., a prezentat antreprenoarelor posibilitățile internaționalizării IMM-urilor prin prisma Acordului de Asociere și avantajele acestuia pentru afacerile autohtone, prin înlăturarea tarifelor la export între R. Moldova și statele Uniunii Europene, cu excepția unor produse sensibile pe piaţa comunitară." Doamna Olaru a prezentat posibilitățile de accesare a informației privind condițiile de export, tarifele și eligibilitatea produselor autohtone pe piața UE, demonstrând on-line aplicația Helpdesk a Delegației UE pe site-ul www.exporthelp.europa.eu.

La rubrica tradițională "Istorii de succes" participantele la eveniment au avut posibilitatea să se inspire cu energie și sfaturi utile de la două antreprenoare de succes.

Platforma femeilor antreprenoare din MD  Istorii de succesMargarita Deordița, Director General Compania "Loial"  a vorbit despre calitățile unei femei de afaceri de succes, dar și despre cei 17 ani de experiență. "Secretul succesului constă în plăcerea pentru munca pe care o faci, perseverență, grijă de angajați și delegarea responsabilităților. "De asemenea, Dna Deordița a mai cucerit auditoriul prin multitudinea activităților sociale pe care le organizează cu multă dăruire.

Pentru Elena Sava, Director al Agenției de turism "Stil Tur" secretul succesului reprezintă abordarea individuală pentru fiecare client. "Angajații companiei noastre sunt mereu amabili, zâmbitori, receptivi la dorința clientului oferind servicii personalizate. Încercăm să îndeplinim visul fiecărui client, iar odihna să devină o amintire de neuitat", a menționat Doamna Sava.

 

Totodată,  Agenția de turism "Stil Tur" a fost sponsorul Concursului desfășurat în perioada 28 noiembrie - 12 decembrie, pe rețeaua de socializare facebook.com, oferind o vacanță la munte. Câștigătoarea a fost Olesea Potereanu, o antreprenoare din s. Puhoi, r-nul Ialoveni, ce cultivă căpșuni deja de trei ani. "Este pentru prima dată când câștig un concurs și pentru prima dată când plec peste hotarele Moldovei", a menţionat câştigătoarea.

 

În contextul apropierii Sărbătorilor de Iarnă, femeile de afaceri au avut ocazia să participe la un master class de aranjare a mesei de Revelion organizat de tânăra antreprenoare Ana-Maria Cojocaru, fondatoarea Companiei "Éclair", la care antreprenoarele au învățat cum să aranjeze corect, dar și creativ masa de sărbătoare.

 

Păstrând formatul edițiilor anterioare, femeile de afaceri au avut oportunitatea să își promoveze afacerea în cadrul rubricii „prezentare de produse". Astfel, Carolina Portărescu, fondatoare "CaroLush" a prezentat produse cosmetice bio pentru femei, iar Natalia Bolohan, administratoare"Benado Prim" – produsele de covrigărie, oferind şi o degustare.

 Platforma femeilor antreprenoare din MD  IE  Platforma femeilor antreprenoare din MD  1

Platforma femeilor antreprenoare din MD  produs  Platforma femeilor antreprenoare din MD  produs2

 

Reamintim că, Platforma Femeilor Antreprenoare din Moldova (PFAM) - "La o ceașcă de ceai" este la a IV-a ediție. Platforma a fost lansată în decembrie, 2013 la inițiativa Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM) în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Moldova şi alţi parteneri de dezvoltare.

 

Partenerii celei de-a IV-a ediție

 parteneri

 

 

 Mai multe poze pe Facebook/PFAM.

 

Ultima modificare s-a efectuat Marţi, 16 Decembrie 2014 17:09

PARTENERI

mei-logo logo maib corel2 IOM-OIM
een logo
 ue procredit

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp EuroCreditBank
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
BCR

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

Sondaj

Cum apreciaţi aportul ODIMM în dezvoltarea activităţii antreprenoriale in RM?

pozitiv - 28.9%
foarte semnificativ - 56.5%
fără influenţa pozitivă - 11.5%
nu există aprecieri - 3.1%

Total voturi: 478
Votarea pentru acest sondaj a fost incheiat. on: 10 Sep 2018 - 09:55
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE