Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Vineri, 21 Iulie 2017 17:08
Apreciere articol
(4 votes)

Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM) la 3 ani de activitate

RIAM-1Rețeaua incubatoarelor de afaceri din Moldova (RIAM) a demonstrat în 3 ani de activitate eficiență și viabilitate. Cele 10 incubatoare deschise până în prezent în teritoriu cu suportul financiar al Uniunii Europene și a guvernului Norvegiei, constituie pilonii dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii din regiunile țării. Consiliul Consultativ al Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a făcut totalurile activității acestei platforme și a votat înscrierea în rețea a Incubatorului de Afaceri din Călărași, care a fost deschis pe 19 iunie. În luna august se preconizează deschiderea celui de-al 11-lea Incubator de Afaceri în orașul Cahul.


Iulia Iabanji, Director general ODIMM, a evidențiat reușitele și bunele practici înregistrate de rețea.
„Incubatoarele de afaceri au devenit exemple de urmat în dezvoltarea antreprenoriatului din Republica Moldova și vor fi dezvoltate în continuare. În raioanele unde au fost deschise incubatoarele de afaceri se observă o accelerare a activității antreprenoriale, iar acest lucru contribuie la dezvoltarea economică a țării și la crearea locurilor de muncă”, a accentuat directorul ODIMM.

Cele 10 Incubatoare de Afaceri (IA) incubează 166 de companii, care generează cumulativ 626 locuri de muncă, dintre care procentul femeilor angajate constituie 42 la sută, iar a locurilor de muncă pentru tineri este de 35 la sută. Din numărul total de companii, 75 sunt start-upuri, 101 sunt gestionate de tineri și 74 de companii sunt administrate de femei. Cifra de afaceri totală a rezidenților din cadrul Incubatoarelor de Afaceri este de peste 94 milioane lei, raportată la situația din 31 decembrie 2016.


Liliana Babără, președintele Consiliului de administrare RIAM și administrator al Incubatorului de Afaceri din Soroca a menționat că incubatoarele de afaceri au reușit să se impună ca platforme regionale de dezvoltare şi o primă sursă de informare a antreprenorilor din regiunile ţării cu privire la proiectele de suport în afaceri.

„Pentru o mai bună eficiență a incubatoarelor de afaceri ar trebui să fie implementate mai multe programe de instruire și de mentorat. În anul curent incubatoarele se pot bucura de un număr în creștere a rezidenților, ceea ce a și condus la crearea noilor locuri de muncă”, a declarat Liliana Babără.RIAM-3

Reprezentanții incubatoarelor au scos în evidență problemele, constrângerile și doleanțele antreprenorilor din regiunile țării. Administratorii incubatoarelor au menționat că este necesară implicarea mai activă a administrației publice locale în susținerea mediului de afaceri prin asumarea unor responsabilități ce țin de infrastructură și alte proiecte comune. Membrii Consiliului RIAM au convenit asupra elaborării unui cadru normativ privind activitatea incubatoarelor de afaceri. Totodată, Consiliul a votat realegerea dlui Roman Curcă în funcția de Manager al RIAM.

Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), instituită în 2013, de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) cu suportul financiar al Uniunii Europene, este o platformă de cooperare creată printr-o înţelegere benevolă a membrilor săi, cu scopul de a promova rolul Incubatoarelor de Afaceri în dezvoltarea economică şi recunoaşterea acestora la nivel naţional şi internaţional.

Rolul incubatoarelor nu este doar de a deschide noi întreprinderi, ci şi de a le conecta la proiecte de dezvoltare externe.

 

 

 

Ultima modificare s-a efectuat Vineri, 21 Iulie 2017 17:22

PARTENERI

mei-logo logo maib corel2 IOM-OIM
een logo
 ue procredit

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp EuroCreditBank
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
BCR

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

Sondaj

Cum apreciaţi aportul ODIMM în dezvoltarea activităţii antreprenoriale in RM?

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE