ODIMM

te

Presa

Servicii de consultanță standardizate în afaceri accesibile în sudul țării

Servicii de consultanță standardizate în afaceri accesibile în sudul țării

Reprezentanții a 8 Centre de Suport în Afaceri au participat astăzi 8 iulie, curent, la o sesiune de informare dedicată instrumentelor utilizate în consultarea întreprinderilor mici și mijlocii. Evenimentul a fost organizat de ODIMM în cadrul Proiectului „Poarta de Sud a Moldovei deschis pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor”, în parteneriat cu Proiectul de standardizare a Serviciilor Naționale de Sprijin al IMM-urilor.

Îmbunătățirea calității serviciilor prestate în cadrul Centrelor de Suport, perfecționarea profesională în procesul standardizat de consultanță în afaceri și facilitarea schimbului de bune practici au fost obiectivele de bază ale evenimentului.

În debutul întrunirii, Petru GURGUROV, Director general interimar ODIMM, a prezentat principalele instrumente de suport oferite de instituție IMM-urilor și a subliniat importanța consultării antreprenoriale primare și secundare. „Serviciile de consultanța antreprenorială de calitate sunt determinante în lansarea sau dezvoltarea unei afaceri. Potențialii antreprenori sunt asistați și îndrumați în identificarea corectă a domeniului de activitate, a surselor de finanțare și a serviciilor suplimentare necesare. Aceste elemente sunt foarte importante pentru o afacere de succes.” 

Alexandru CIOBANU, Șef Centrul de Consultanță și Asistență în Afaceri (CCAA), a explicat celor prezenți etapele și instrumentele procesului de consultanță standardizat în afaceri, implementat de ODIMM și a vorbit despre conceptul extinderii acestor servicii în regiuni prin intermediul Centrelor de Suport în Afaceri. Totodată, a prezentat și „Manualul Serviciilor de Consultanță”, care va permite standardizarea serviciilor antreprenoriale în toate cele opt centre regionale.

În context, Takashi KIMURA, Expert Agenția Japonez pentru Cooperare Internațională (JICA), a prezentat un Plan de îmbunătățire a serviciilor de consultanță standardizate în afaceri, care urmează a fi implementat prin intermediul celor 11 incubatoare de afaceri. Planul a fost elaborat pentru o perioadă de doi ani și va fi pus în practică cu ajutorul partenerilor japonezi.

În aprilie, curent, au fost înființate 8 Centre de Suport în Afaceri, care oferă atât servicii de consultanță pentru mediul de afaceri, cât și sprijin potențialilor antreprenori în inițierea și administrarea unei afaceri pentru a contribui la dezvoltarea echilibrată și durabilă a Regiunii de Dezvoltare Sud. 4 spații de suport antreprenorial funcționează în cadrul consiliilor raionale din: Basarabeasca, Cantemir, Căușeni și Taraclia, iar alte 4 au fost deschise în cadrul Incubatoarelor de Afaceri din: Cahul, Cimișlia, Leova și Ștefan Vodă.

Proiectul „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor” este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei „Primarii pentru creșterea economică” și implementat de Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud). Bugetul total este de circa 336 mii euro, pentru o perioadă de implementare de 18 luni.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 27.05.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!