ODIMM

te

Presa

IMM-urile vor fi susținute de stat pentru activități de ecologizare

IMM-urile vor fi susținute de stat pentru activități de ecologizare

Întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova vor fi susținute de către stat pentru a implementa practici prietenoase mediului ambiant. Inițiațiva a fost făcută publică, astăzi, 28 noiembrie,  în cadrul Conferinței Internaționale a IMM-urilor “Moldova Verde” prin lansarea oficială a Programului de Ecologizare a IMM-urilor. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi a declarat că Programul “Ecologizarea IMM-lor” este orientat către realizarea priorităților stabilite de politicile naționale în domeniul economiei verzi, consolidarea infrastructurii de suport în afaceri pentru IMM-uri prin extinderea serviciilor de ecologizare.

“Prin acest Program, Guvernul Republicii Moldova își propune să susțină cât mai multe afaceri în procesul de implementare a acțiunilor de ecologizare, adoptarea standardelor, utilizarea tehnologiilor și a inovațiilor ecologice”, a subliniat ministrul MEI.  

Iulia Costin, Director General ODIMM a evidențiat faptul că Programul va oferi o abordare integrată de susținere a companiilor privind introducerea practicilor de ecologizare.

“Suportul este destinat IMM-urilor din sectoarele cu impact semnificativ asupra mediului înconjurător sau care utilizează performanțele de mediu ca factor de competitivitate în intrarea pe piețele internaționale.  Prioritate se va acorda IMM-urilor care introduc eco-inovații, produse și servicii ecologice pe piață.”, a declarat Iulia Costin.

Programul “Ecologizarea IMM-urilor” include 3 componente: dezvoltarea instrumentarului informațional și a infrastructurii de implementare, acordarea suportului financiar în domeniul ecologizării IMM-urilor și monitorizare și suport post-finanțare. Prin intermediul acestui Program, cel puțin 150 de companii vor fi selectate pentru finanțare în procesul de implementare a acțiunilor de ecologizare, adoptarea standardelor, utilizarea tehnologiilor și a inovațiilor ecologice.  Totodată, se preconizează, ca circa 3000 de persoane să beneficieze de suport informațional, iar cel puțin 400 de întreprinderi să fie instruite/formate pentru a putea implementa principiile economiei verzi.

Programul va fi implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și se va desfășura pentru o perioadă de 36 de luni (anii 2019-2021) cu posibilitatea de extindere. Bugetul constituie 60 milioane de lei pentru întreaga perioadă de implementare.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 28.10.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!