ODIMM

te

Presa

Noi condiții preferențiale de garantare resetate de FGC și trei instituții bancare din țară

Noi condiții preferențiale de garantare resetate de FGC și trei instituții bancare din țară

Fondul de Garantare a Creditelor (FGC) gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și-a resetat relațiile de parteneriat cu trei bănci comerciale din țară.

„Mobiasbanca - OTP Group” S.A., B.C. „Victoriabank” S.A. și „Banca de Finanțe şi Comerț” S.A. au semnat noi contracte de colaborare cu ODIMM, aprobate de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Potrivit noilor modificări, a fost simplificat procesul de acordare și executare a garanțiilor financiare de către ODIMM întreprinderilor mici și mijlocii, care vor să acceseze credite bancare și nu dispun de suficient gaj.

Directorul General ODIMM, Iulia Costin, salută parteneriatele cu instituțiile bancare. “Rolul nostru e să susținem întreprinderile mici și mijlocii și să contribuim la prosperarea mediului de afaceri din Republica Moldova, iar colaborarea cu băncile comerciale reprezintă un sprijin important pentru ÎMM-uri. Implicarea tuturor insitutuțiilor responsabile în procesul de dezvoltare a afacerilor ne va ajuta să asigurăm o creștere economică.”

Amintim că Fondul de Garantare a Creditelor ODIMM se află în proces de resetare a colaborării cu toți partenerii din sectorul bancar, ca urmare a îmbunătățirii continue a proceselor de emitere, monitorizare și executare a garanțiilor financiare. Totodată, în urma recunoașterii de către Banca Națională a Moldovei a garanțiilor emise de către ODIMM în calitate de diminuator a riscului de credit, garanția ODIMM devine mai atractivă pentru bănci și mai accesibilă pentru ÎMM-uri.

FGC este singurul fond de garantare a creditelor din Republica Moldova care are misiunea de a asigura accesul la finanțare pentru întreprinderile autohtone prin emiterea garanțiilor financiare.

Până în prezent, prin intermediul FGC au fost acordate 416 garanții financiare în sumă de 156,3 milioane lei, care au facilitat acordarea creditelor în sumă de 461,1 milioane lei și au generat investiții în economie în valoare totală de 678,7 milioane lei.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 19.04.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!