ODIMM

te

Presa

Încă o localitate din Nord, parte a Platformelor Industriale Multifuncționale

Încă o localitate din Nord, parte a Platformelor Industriale Multifuncționale

 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, însoțit de Iulia Costin, Director general ODIMM au efectuat, astăzi, o vizită de lucru în raionul Florești. Cei doi oficiali au avut întrevederi cu reprezentanții autorităților publice locale privind activitatea mediului de afaceri, dificultățile cu care se confruntă antreprenorii, instrumentele de suport acordate de stat, procesul de creare a Platformei Industriale Multifuncționale (PIM) în Florești, precum și întâlniri cu agenții economici din raion.

În cadrul ședinței cu reprezentanții Consiliului raional Florești, ministrul s-a interesat despre derularea proiectelor de reabilitare a drumurilor locale din resursele Programului Drumuri 2020, crearea și dezvoltarea PIM în Florești.

Potrivit reprezentanților Consiliului raional, pe 8 octombrie curent a fost creat grupul de lucru în vederea constituirii PIM Florești. Până la moment, pentru crearea Platformei Industriale Multifuncționale a fost identificat un teren în extravilanul orașului Florești, cu suprafața de aproximativ 61 ha, care este situat în apropiere de toate comunicațiile și are conexiune cu drumul regional R13.

În context, Sergiu Railean a afirmat că platformele de suport în afaceri, infrastructura industrială regională sunt acele instrumente, cu ajutorul cărora APL-urile vor putea dezvolta economiile locale, atrage investiții, lansa noi afaceri și locuri de muncă.

„Avem nevoie de PIM-uri în termeni apropiați, pentru a pune la dispoziția investitorilor locali și străini infrastructura de care au nevoie. De aceea, vreau să vă rog să ne consolidăm eforturile, iar dacă aveți dificultăți în acest proces, apelați la suportul meu personal și al echipei ministerului”, a spus Sergiu Railean.

De asemenea, în cadrul vizitei, Sergiu Răilean și Iulia Costin au vizitat compania „New Farm” din satul Ciutulești, raionul Florești. „Ne bucură faptul că întreprinderea care a beneficiat de susținere din partea ODIMM a ajuns să fie una de referință din țara noastră”, a subliniat Iulia Costin. 

Potrivit administratorului, Leonid Negru, întreprinderea a fost fondată în anul 2017, cu suportul Programului „PARE 1+1”, implementat de ODIMM. Producătorul crește struți pentru carne și ouă, pe care planifică să le comercializeze pe piața internă și externă.

La ora actuală, ferma dispune de circa 100 păsări mature și pui. Agentul economic și-a propus ca în următorii ani numărul struților să ajungă la 300.


 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 26.02.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!