Concurs internațional din regiunea Dunării în domeniul antreprenoriatului social

Trei întreprinderi din Republica Moldova participă la Concursul internațional al celor mai bune idei de afaceri din domeniul antreprenoriatului social, lansat în cadrul proiectului european Finance4SocialChange.

La această competiție internațională concurează 30 de companii din regiunea Dunării pentru titlul de “Cel mai bun proiect investițional” din sfera afacerilor cu caracter social. În urma unei selectări riguroase,  4 companii vor fi selectate drept câștigătoare în vederea implementării strategiilor care urmează să genereze schimbări social-pozitive în țările lor. Acestea vor fi premiate cu câte 7 mii euro pentru implementarea proiectelor de afaceri din domeniul social.

Întreprinderile care vor reprezenta Republica Moldova la concurs provin din diferite domenii de activitate cu impact social:

·       Davitex Neo își propune realizarea hăinuțelor pentru copiii născuți prematur;

·       AO ECO RĂZENI ar urma să implementeze un program de instruire dedicat persoanelor cu dizabilități și integrarea lor în câmpul muncii;

·       НП "ЭтЭкО" intenționează să prelucreze deșeurile lemnoase cu scopul de a le utiliza ca îngrășăminte, substrat de ciuperci, așternut pentru animale, decorarea gazoanelor de flori și a peluzelor, ceea ce va reduce povara asupra mediului.

Competiția planurilor de afaceri se va desfășura în perioada 23-26 noiembrie 2020 și va cuprinde câteva etape: instruire, elaborarea planului de afaceri și sesiuni de pitch virtual.

Finance4SocialChange este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI) și vizează stimularea accesului la instrumentele inovatoare de finanțare, precum și crearea unui mediu de afaceri care să ajute antreprenorii sociali să creeze companii mai viabile și mai puternice în regiunea Dunării. Proiectul Finance4SocialChange este implementat de ODIMM în consorțiu cu alte 14 țări din bazinul dunărean.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 28.10.2020.