14 ani

te

Alte 2 raioane sunt gata pentru crearea Platformelor Industriale Multifuncționale

Alte 2 raioane sunt gata pentru crearea Platformelor Industriale Multifuncționale

Astăzi, în cadrul vizitei premierului Ion Chicu în raionul Ceadîr-Lunga, a fost prezentat conceptul Platformei Industriale Multifuncționale (PIM) și pașii ce urmează a fi întreprinși în scopul dezvoltării PIM.

Prim-ministru Ion Chicu a vorbit despre planurile executivului privind dezvoltarea regională, inclusiv prin intermediul inițiativelor de suport în afaceri precum Zone Economice Libere (ZEL) și Platforme Industriale Multifuncționale (PIM).

„Avem o misiune foarte importantă de a întări baza economiei în Republica Moldova. Aceste platforme industriale care urmează a fi construite reprezintă șanse reale de dezvoltare a localităților. Aici, la Ceadîr-Lunga, vedem un progres, sunt și proiectele tehnice. M-a bucurat și mai mult faptul că deja au fost inițiate discuții preventive cu potențialii investitori care își vor lansa afacerile în cadrul Platformei”.

Iulia Costin, directorul general al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a subliniat faptul că la această etapă la Ceadîr-Lunga a fost identificat un teren cu suprafața de 7,2 ha destinat pentru construcția PIM. Acesta are o amplasare strategică, în apropierea Zonei Economice Libere, fiind la intersecția drumurilor naționale. Locația dispune de acces la rețele de energie și comunicații. În timpul apropiat va fi semnat un Memorandum de colaborare cu APL, iar ulterior vor fi lansate licitații pentru inițierea lucrărilor de infrastructură, inclusiv rețele de gazificare.

În context, reprezentanții APL au menționat că în prezent depun eforturi pentru a atrage atât rezidenți locali cât și străini care își vor dezvolta afaceri în cadrul Platformei Industriale Multifuncționale din or. Ceadîr-Lunga.

Ulterior, reprezentanții executivului au inspectat terenul identificat pentru crearea Platformei Industriale Multifuncționale din Cimișlia. Acesta este amplasat în intravilanul orașului, cu destinația pentru construcții, cu o poziționare favorabilă și conexiune la drumul R3, în apropiere hotarului cu Ucraina. În cadrul vizitei s-a discutat posibilitatea dezvoltării strategice a regiunii, prin unificarea eforturilor la nivel de dezvoltare locală, regională și națională. În acest sens, administrația locală a parcurs mai multe etape necesare pentru dezvoltarea economică a raionului, inclusiv prin crearea și dezvoltarea PIM. Totodată, a fost vizitat antreprenorul local, rezident al Parcului Industrial Cimișlia, a cărui hale de producție se află în imediata apropiere de viitorul PIM.

 

Menționăm faptul că, Programul-pilot de creare a Platformele Industriale Multifuncționale este implementat de ODIMM în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea urmează a fi create în raioanele cu nivel de industrializare mai scăzut de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 23.07.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!