133 de companii gestionate de femei vor primi granturi prin “Programul Femei în Afaceri”

Comitetul de supraveghere al Programului „Femei în Afaceri” a aprobat în regim online, câștigătoarele celui de-al 6-lea Concurs de granturi mici.  La competiție s-au înscris 221 de antreprenoare din toate regiunile țării,  133 dintre acestea au fost selectate pentru finanțare nerambursabilă. Valoarea totală a granturilor va constitui 16,06 mil. lei, ceea ce va stimula investiții în economia națională de circa 20 mil. lei.

Finanțarea celor 133 de companii gestionate de femei va stimula crearea și menținerea a peste 300 locuri de muncă.

Circa 54% dintre proiectele investiționale aprobate astăzi sunt din domeniul prestării serviciilor (activități de grafică, ilustrare, animare și video producție, servicii de vulcanizare, servicii de amenajare și întreținere a spațiilor verzi, servicii de stilizare și restyling a automobilelor, predarea cursurilor de aritmetică mentală, prestarea serviciilor de ecografie, servicii de tipografie și imprimare digitală, servicii ascensor de ridicare și coborâre a greutăților, etc), alte 33 % își vor desfășura activitatea în industria prelucrătoare (confecționarea sacoșelor biodegradabile, producerea nutrețurilor pentru păsări și animale, fabricarea articolelor din piatră artificială, fabricarea mobilei fără carcase, producerea de ceaiuri, condimente și produse cosmetice pe bază de plante naturiste, fabricarea articolelor din sticlă, producerea dispozitivelor ortopedice, proteze pentru membrele superioare și inferioare  etc), iar 13 la sută sunt din agricultură și zootehnie (apicultură, creșterea porcinilor, gâștelor, creșterea prepelițelor, vacilor, cultivarea plantelor aromatice etc).

Până în prezent, prin intermediul Programului „Femei în Afaceri” au fost finanțate 472 de proiecte investiționale. Suma proiectelor aprobate a fost de 63,51 mil lei, care a generat 107 milioane lei investiții în economie și a facilitat crearea și menținerea a peste 1800 locuri de muncă. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile în cadrul  acestei componente este de 165.000 lei/beneficiar, care poate fi utilizată pentru achiziționarea articolelor de investiții și servicii de dezvoltare a afacerii.

Aici gășiți lista companiilor selectate

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 26.02.2021.

Soluție