ODIMM a premiat câștigătorii Concursului Național ,,IMM – Model de Responsabilitate Social-Corporativă”

ODIMM a premiat câștigătorii Concursului Național ,,IMM – Model de Responsabilitate Social-Corporativă”

6 companii care au realizat activități de responsabilitate social-corporativă au fost premiate, astăzi, 28 decembrie, în cadrul Galei IMM.  Întreprinderile câștigătoare au primit diplome de onoare, vouchere și cadouri din partea partenerilor și sponsorilor: Banca Comercială „Moldova Agroindbank" S.A. și EFES VITANTA MOLDOVA BREWERY SA. Concursul Național ,,IMM – Model de Responsabilitate Social-Corporativă” se află la a XI-a ediție și este organizat anual sub egida Organizatiei pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Iulia Costin, Director General ODIMM a felicitat companiile câștigătoare pentru implicare și spirit filantropic.

“Responsabilitatea social-corporativă (RSC) ar trebui să fie o strategie de afaceri, sau, mai exact, o filosofie care să stea la baza afacerii. În sens restrâns, aceasta este văzută doar ca o strategie de dezvoltare de imagine, prin promisiuni și acțiuni de natură filantropică și implicarea în proiecte sociale. Acest angajament trece dincolo de obligațiile statutare de a respecta legislația și se manifestă în acțiuni voluntare de îmbunătățire a calității vieții pentru angajați și familiile acestora, a comunității și a întregii societăți”.

La Concurs au participat 17 companii din regiuni, inclusiv municipiul Chișinău, care și-au asumat responsabilitatea pentru impactul pe care-l au activitățile lor asupra comunității, clienților, angajaților, acționarilor și asupra mediului ambiant.

 

În acest an, potrivit rezultatelor comisiei de evaluare, au fost desemnați următorii câștigători:

-  Premiu pentru activități de responsabilitate social-corporativă orientate către angajați   ”PRISVIO” S.R.L (mun. Chișinău).

-  Premiu pentru activități de responsabilitate social-corporativă orientate către protecția mediului înconjurător -  ”SICOM” S.R.L. (s. Bardar, r-nul Ialoveni).

- Premiu pentru activități de responsabilitate social-corporativă orientate către comunitate - ”EDUJOC” S.R.L (mun. Chișinău).

- Premiu pentru activități de responsabilitate social-corporativă orientate către clienți, parteneri de afaceri, furnizori - CAP BASARABIA S.R.L. (s. Hirbovat, r-nul Anenii Noi). 

- Premiul special pentru activități de responsabilitate social-corporativă orientate pentru utilizarea unui model de afacere verde și responsabilă - "Rumix Stil" S.R.L. (s. Valeni, r-nul  Cahul).

PREMIUL MARE, acordat pentru utilizarea mai multor acțiuni de responsabilitate social-corporativă - ”VISAPINA-IMPEX” S.R.L. (Orhei).  

 Concursul Național „IMM – Model de Responsabilitate Socială” este organizat anual de ODIMM, începând cu 2010, cu scopul promovării acestui concept și diseminării celor mai bune practici ale IMM-urilor. Participanții la concurs sunt companiile care se înscriu în categoria IMM, desfășoară activitate economică mai mult de 1 an, sunt rezidenți ai Republicii Moldova și au realizat cel puțin una dintre activitățile de Responsabilitate Social-Corporativă. Astfel,  în perioada 2010 – 2020 au avut loc 11 ediții ale concursului, fiind premiați în total 51 de întreprinderi dintre care: Integrarea socială și sprijinul acordat comunității – 11 întreprinderi, Protecția mediului înconjurător –11 întreprinderi, Grija față de angajați – 11 întreprinderi,  Grija față de piață – 5 întreprinderi,   Activități de RSC pentru utilizarea unui model de afacere verde și responsabilă- 2 și Premiul Mare – 11 întreprinderi.  


Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md