ODIMM încurajează IMM-urile să se adapteze noilor cerințe ale pieții

“ODIMM dezvoltă și implementează mecanisme și instrumente de suport antreprenorial integrate pentru a susține companiile să facă față provocărilor”, a declarat Iulia Costin, director general ODIMM, în cadrul conferinței de lansare a ediției a 22-a a revistei economice MEGA (Moldovan Economic Growth Analysis – Analiza Creșterii Economice a Republicii Moldova) cu titlul: „Economia și finanțele publice în 2021: riscuri, prognoze și recomandări de politici pentru relansare”.

Astfel, în perioada crizei pandemice, au fost oferite soluții pentru impulsionarea proceselor de digitalizare, tehnologizare și modernizare a afacerilor. În rezultat, în anul 2020 au fost instruite la distanță peste 3000 de persoane, aprobate spre finanțare nerambursabilă 824 proiecte investiționale în sumă de 133 mil. lei, ceea ce va contribui la crearea și menținerea a 2100 locuri de muncă.

Potrivit, Directorului general ODIMM, în acest an vor fi elaborate și lansate noi programe naționale de suport care vor veni în susținerea antreprenorilor aflați în dificultate, inițiativelor de cluster, antreprenoriatului social, turismului rural, digitalizării afacerilor, etc.

“Misiunea ODIMM este de a contribui la educarea și susținerea noii generații de antreprenori care vor revitaliza economia R.Moldova”, a concluzionat Iulia Costin.

Evenimentul online, organizat de Centrul analitic independent “Expert Group”  a întrunit factori de decizie, reprezentanți ai organizațiilor societății civile, comunității donatorilor, mediului academic și lideri de opinie pentru a discuta situația socio-economică din Republica Moldova și soluțiile care necesită a fi implementate pentru redresarea economică.

Evaluare utilizator: 2 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 01.03.2021.

Soluție