logo ro

slogan ro

Presa

Astăzi a fost lansată Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM)

Astăzi a fost lansată Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM)

DSC 1080La 16 decembrie 2013, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Ministerul Economiei a lansat Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM).

 

 

În cadrul evenimentului desfăşurat la sediul ODIMM, Dna Iulia Iabanji, Directorul General ODIMM şi conducătorii Incubatoarelor de Afaceri din raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei şi Dubăsari au semnat Acordul de Asociere a Incubatoarelor de Afaceri în cadrul RIAM.

 

La eveniment a participat dl Dumitru Godoroja, viceministrul Economiei. De asemenea, au fostDSC 1060 prezenţi reprezentanţii Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, dna Speranţa Olaru, Ofiţer cooperare Internaţională şi dl Philip Santens, manager al Proiectului de Asistenţă Tehnică al UE pentru Suportul Bugetar Sectorial "Stimularea Economică în Zonele Rurale" (ESRA), precum şi dna Lucia Uşurelu, vicedirector al proiectului Entranse 2 Your Business.

 

Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), creată cu suportul financiar şi tehnic al Uniunii Europene, este o platformă de cooperare instituită printr-o înţelegere benevolă a membrilor săi pentru a promova rolul Incubatoarelor de Afaceri în dezvoltarea economică și recunoașterea acestora la nivel național și internațional.


DSC 1108Dl Dumitru Godoroja, viceministrul Economiei a menţionat că Incubatoarele de Afaceri sunt pilonii dezvoltării Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Republica Moldova. "Acestea reprezintă platforme regionale de dezvoltare şi o prima sursă de informare a antreprenorilor din regiunile ţării cu privire la proiectele de suport în afaceri."


"RIAM este în primul rând o platformă de comunicare şi colaborare între incubatoarele de afaceri, ce va permite schimbul de experienţă şi idei între acestea", a afirmat dna Speranţa Olaru, Ofiţer cooperare Internaţională, Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova.


Prin activitatea sa, RIAM va contribui la promovarea principiilor de incubare a afacerilor în rândul populaţiei şi în special a antreprenorilor începători, extinderea capacităţilor de dezvoltare a Incubatoarelor de Afaceri şi a rezidenţilor lor.

 

"Prin implementarea în comun a Programelor de dezvoltare, RIAM este un mijloc de atragere de DSC 1154noi fonduri. Conform experienţei internaţionale, incubatoarele de afaceri nu au suficiente resurse pentru a-şi dezvolta capacităţile. Nu este un secret că organizaţiile donatoare preferă să lucreze în primul rând cu reţele, decât cu beneficiari individuali" a subliniat dl Philip SANTENS, managerul Proiectului de Asistenţă Tehnică al UE pentru Suportul Bugetar Sectorial "Stimularea Economică în Zonele Rurale" (ESRA).


„Membrii RIAM, vor beneficia pe parcursul anului 2014, prin intermediu Programului ENTRASE, de o serie de seminare şi vizite de studiu în Norvegia, ce vor facilita schimbul de cunoştinţe şi bune practici între incubatoarele de afaceri din cele două ţări", a afirmat dna Lucia Uşurelu, vicedirector al proiectului Entranse 2 Your Business.

 

RIAM este o reţea deschisă pentru toate Incubatoarele de Afaceri din Moldova, companiile de consultanţă, donatori şi instituții de finanţare, organizaţii de suport în afaceri naționale și internaţionale, precum şi pentru persoanele fizice cu o vastă experienţă în domeniul antreprenorial.


În cadrul evenimentului a fost lansat site-ul oficial al reţelei: www.riam.odimm.md, unde pot fi accesate informaţii despre reţea, parteneri, dar şi ultimele noutăţi din domeniu.


DSC 1060Crearea Reţelei de Incubatoare de Afaceri în raioanele republicii, este una din priorităţile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, în deosebi din zonele rurale.


Incubatoarele de Afaceri de la Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei şi Dubăsari au fost create de ODIMM, cu suportul Proiectului ESRA, în cadrul Matricei de politici pentru programul de suport sectorial „Stimularea Economică în Zonele Rurale", finanţat de Uniunea Europeană. Incubatorul de Afaceri din Soroca a fost creat în anul 2009, cu suportul guvernului Norvegiei.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ODIMM dezvoltă şi implementează programe şi proiecte menite să susţină ideile tuturor antreprenorilor ce doresc să dezvolte propria afacere .ODIMM este o instituţie publică, non-profit, creată de Guvernul Republicii Moldova prin Hotărârea nr. 538 din 17.05.2007 şi activează în coordonarea Ministerului Economiei.

 

 

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 07.04.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!