ODIMM

te

Presa

”De la Idee la Afacere” - atelier informativ pentru tineri

”De la Idee la Afacere” - atelier informativ pentru tineri

Astăzi, 29 septembrie, ODIMM a dat start Săptămânii Europene a IMM-urilor, organizând seminarul informativ „De la Idee la Afacere". Peste 50 de studenți au avut ocazia să afle despre programe de instruire, finanțare și consultare, oportunități de lansare a unei afaceri, dar și să discute cu tineri antreprenori.

IMG 7405

Obiectivul principal al seminarului este promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor și stimularea acestora de a crea propria afacere.

 

Directorul General ODIMM Iulia Iabanji a sfătuit participanții la seminar să se informeze despre toate programele și oportunitățile de lansare și dezvoltare a afacerii, menționând că pot beneficia de suportul și sprijinul ODIMM.

 

În cadrul atelierului, tinerii au avut posibilitatea să discute și să pună întrebări direct unor tineri antreprenori, care deja au o afacere de succes: Victoria Novac, EduJoc SRL și Alexandru Bostan, Bostalex SRL. Antreprenorii au împărtășit din experiența lor au încurajat tinerii oferindu-le sfaturi în domeniul afacerilor: să cerceteze piața, să ofere un serviciu sau produs nou și original și să aibă curaj să își depășească limitele.

 

"Ideea unei afaceri reprezintă doar 3- 5 % din succes, restul este curaj, implementare și nebunie", afirmă cei de la EduJoc. "În prezent tinerii au acces la multe programe de finanțare și instruire. Mai au nevoie de inițiativă, dorință și perseverență", accentuează Alexandru Bostan.

 

Reamintim, că în perioada 29 septembrie – 5 octombrie se desfăşoară "Săptămâna Europeană a IMM-urilor". În Republica Moldova, această iniţiativa este susţinută anual printr-o serie de evenimente publice. În cadrul acestora vor fi abordate o serie de subiecte,  pornind de la realităţile climatului de afaceri. oportunităţile de lansare în afaceri şi extindere a activităţii la nivel internaţional. Totodată, vor fi promovate istoriile antreprenorilor de succes, organizate evenimente de networking şi comunicare şi create noi parteneriate de afaceri.

 

În contextul Săptămânii Europene a IMM-urilor, ODIMM organizează o serie de activităţi şi evenimente:

Miercuri, 1 octombrie - Atelier de lucru „Energia în Afaceri",  din seria "Beneficiile Asocierii", ediţia a II-a,

Joi, 2 octombrie - Conferinţa Internaţională a IMM-urilor „IMM – CALEA SPRE PERFORMANŢĂ EUROPEANĂ"

Sâmbătă, 4, octombrie - Workshop în cadrul Platformei Femeilor Antreprenoare - "La o Ceaşcă de Ceai": "Metode Inteligente de Promovare".

IMG 7402         IMG 7396

 

IMG 7378          IMG 7386

Pentru alte detalii, accesați link.

Vizualizați aici prezentarea ODIMM.

 

 

 

 

 

 

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 21.09.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!