logo ro

slogan ro

Presa

Comitetul de Supraveghere a Programului de Atragere a Remitențelor în Economie ”PARE 1+1” a acceptat spre finanţare 34 de companii

 

Investiţiile provenite din remitenţe sunt din: Italia, Rusia, Spania, Marea Britanie, Emiratele Unite ale Arabiei, SUA, Grecia, Franța, Finlanda, Germania, Bulgaria, Ucraina și Israel.

Din totalul întreprinderilor examinate în cadrul şedinţei – 15% își desfășoară activitatea în mun. Chișinău, iar 85% în următoarele raioane: Ialoveni, Telenești, Orhei, Strășeni, Cantemir, Nisporeni, Hânceşti, Ungheni și Căușeni, Criuleni, Basarabeasca, Anenii Noi, Călărași, Vulcănești și Ceadâr-Lunga.

Viceprim-ministrul, ministrul economiei, Octavian Calmîc, a solicitat implicarea mai activă a consiliilor raionale, incubatoarelor de afaceri din teritoriu, precum şi asociaţiilor de afaceri pentru diseminarea informațiilor cu privire la continuarea implementării Programului în anii 2016-2018.

Reamintim că, obiectivul Programului reprezintă mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.
Programul PARE 1+1 tinde să faciliteze accesul la finanţare al migranţilor şi să-i reintegreze în societate, contribuind totodată, la stimularea transferurilor băneşti pe căi oficiale și introducerea bunelor practici din statele gazdă ale migranţilor. Astfel fiind creată o pârghie pentru introducerea inovaţiilor.

În cadrul Programului, antreprenorii au posibilitatea să beneficieze de un grant în sumă de până la 200 mii lei, în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul PARE.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 03.04.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!