Comitetul de Supraveghere a Programului de Atragere a Remitențelor în Economie ”PARE 1+1” a acceptat spre finanţare 34 de companii

 

Investiţiile provenite din remitenţe sunt din: Italia, Rusia, Spania, Marea Britanie, Emiratele Unite ale Arabiei, SUA, Grecia, Franța, Finlanda, Germania, Bulgaria, Ucraina și Israel.

Din totalul întreprinderilor examinate în cadrul şedinţei – 15% își desfășoară activitatea în mun. Chișinău, iar 85% în următoarele raioane: Ialoveni, Telenești, Orhei, Strășeni, Cantemir, Nisporeni, Hânceşti, Ungheni și Căușeni, Criuleni, Basarabeasca, Anenii Noi, Călărași, Vulcănești și Ceadâr-Lunga.

Viceprim-ministrul, ministrul economiei, Octavian Calmîc, a solicitat implicarea mai activă a consiliilor raionale, incubatoarelor de afaceri din teritoriu, precum şi asociaţiilor de afaceri pentru diseminarea informațiilor cu privire la continuarea implementării Programului în anii 2016-2018.

Reamintim că, obiectivul Programului reprezintă mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.
Programul PARE 1+1 tinde să faciliteze accesul la finanţare al migranţilor şi să-i reintegreze în societate, contribuind totodată, la stimularea transferurilor băneşti pe căi oficiale și introducerea bunelor practici din statele gazdă ale migranţilor. Astfel fiind creată o pârghie pentru introducerea inovaţiilor.

În cadrul Programului, antreprenorii au posibilitatea să beneficieze de un grant în sumă de până la 200 mii lei, în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul PARE.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md