Atelier de lucru ,,Internaţionalizarea afacerilor prin intermediul EEN” dedicat femeilor de afaceri

Atelier de lucru ,,Internaţionalizarea afacerilor prin intermediul EEN” dedicat femeilor de afaceri

Oxana Paladiciuc, coordonator de proiecte internaţionale ODIMM şi punct de contact EEN, a prezentat serviciile oferite de rețeaua EEN, priorităţile actuale și modalitatea de înregistrare a întreprinderilor. Astfel, doritorii de a se înregistra în reţeaua EEN trebuie să contacteze punctele naţionale de contact, care au misiunea de a-i ghida la completarea profilului. Întreprinderile înregistrate în baza de date a reţelei EEN vor avea posibilitatea să identifice parteneri de afaceri peste hotare, piețe de desfacere şi să participe la evenimentele organizate în cadrul EEN.

 

Iulia Iabanji, Director general ODIMM a menţionat: ,,Companiile gestionate de femei constituie 27 la sută din totalul întreprinderilor din Republica Moldova, iar Guvernul RM are ca prioritate strategică de a încuraja creșterea numărului de femei implicate în afaceri. În acest sens, în scurt timp va fi lansat un nou program dedicat femeilor, cu genericul ,,Femeia în afaceri”. Programul va fi a abordat în 3 etape: suport în iniţierea afacerii, suport în afacerile nou create şi suport pentru afacerile în creştere.


Potrivit Iuliei Iabanji, ODIMM susține ideea consolidării potenţialului feminin de afaceri, fapt ce poate fi realizat prin activitatea Platformei Naționale a Femeilor din Moldova. “Prin intermediul rețelei EEN, femeile vor avea posibilitatea de a-și dezvolta afacerea, de a implementa idei noi și de a găsi investitori străini” a spus Iulia Iabanji.

 

DSC 0804EEN este cea mai mare reţea de suport a întreprinderilor mici şi mijlocii din întreaga lume, cu peste 3000 de experţi şi aproape 600 de organizaţii membre din peste 60 de state. Republica Moldova este membru al reţelei EEN din anul 2015 şi are patru puncte naţionale de contact: Camera de Comerţ şi Industrie (CCI), Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Agenţia pentru Inovare şi transfer Tehnologic (AITT) şi Asociaţia Obştească ,,Reţeaua de Transfer Tehnologic a Moldovei (RTTM).

 

Platforma Naţională a Femeilor din Moldova (PNFM) a fost creată în anul 2012 de către Organizaţia pentru Dezvoltare a Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Centru Internaţional pentru Promovarea Femeilor în Afaceri (ICAWB), în cadrul Programului regional „Antreprenoriatul feminin – un motor de creare a locurilor de muncă în Europa de Sud Est”.
Scopul PNFM este:
• de a spori vizibilitatea implicării femeilor în societate;
• de a contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ aferent;
• de a identifica necesitățile în domeniul dezvoltării capacităților femeilor;
• de a consolida rețeaua punctelor de contact din toată țara.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md