ODIMM

te

Presa

Instituțiile implicate în gestionarea surselor financiare de la buget ar putea avea un sistem informațional unic de evidență

Instituțiile implicate în gestionarea surselor financiare de la buget ar putea avea un sistem informațional unic de evidență

Nicolae Ciubuc, directorul interimar al AIPA a menționat că, în prezent, la Agenția pe care o conduce funcționează un sistem informațional, care a fost implementat și permite unificarea bazelor de date și crearea accesului pentru alte instituții, în caz de necesitate.


Potrivit lui Nicolae Ciubuc, în prezent se discută și cu alte instituții responsabile de gestionarea surselor financiare de la buget și a celor care acordă suport financiar businessului din Moldova, care vor putea să se conecteze la acest sistem pentru a unifica baza de date.


Iulia Iabanji, director general ODIMM a menționat că în prezent ODIMM dispune de un sistem informațional performant, achiziționat pentru ținerea evidenței participanților la programele gestionate de organizație, iar experții ODIMM, în prezent, sunt implicați în procesul de implementare a acestui sistem și actualizare a bazei de date. Sistemul informațional on-line are posibilități de dezvoltare și permite crearea modulelor care să fie adaptate pentru o bază de date unică și va permite conectarea la alte sisteme informaționale.


Potrivit Iuliei Iabanji unificare bazei de date va permite crearea unui sistem eficient de comunicare între instituții și excluderea dublei finanțări a beneficiarilor în condițiile diferitor programe. Totodată va fi posibilă crearea accesului organelor de control, abilitate cu funcții de monitorizare a distribuirii banilor publici.


Părțile au convenit să organizeze o ședință comună a experților tehnici, la care să fie invitați și experți din alte instituții care gestionează surse financiare bugetare pentru a conveni modalitatea de lucru.


Guvernul Republicii Moldova oferă antreprenorilor suport financiar și educațional pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor prin intermediul mai multor instituții afiliate ministerelor de resort și unități de implementare, între care ODIMM, AIPA,MIEPO, IFAD, AEE, CEP II, 2KR, BAS-BERD etc.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 27.05.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!