Peste 40 de antreprenori au participat la sesiunea de informare la Incubatorul de Afaceri din Dubăsari

Peste 40 de antreprenori au participat la sesiunea de informare la Incubatorul de Afaceri din Dubăsari

Elena Şapoval, coordonator ODIMM, a prezentat reţeaua internaţională a întreprinderilor europene (EEN), care are drept scop sprijinirea afacerilor (informare, feedback, cooperare și internaționalizare), susţinerea inovării (transfer de know-how și tehnologie) şi stimularea participării IMM-urilor în programele UE pentru cercetare și dezvoltare.

 

Potrivit Elenei Şapoval, orice întreprindere din Moldova poate să se întregistreze în reţeaua EEN, care oferă posibilitatea de a găsi parteneri din cele peste 600 de organizaţii membre din peste 60 de state. Reţeaua îşi DSC 0047propune să ofere servicii integrate pentru susţinerea internaţionalizării, inovaţiei şi promovării relaţiilor comercial – economice în cadrul comunităţii de afaceri. Republica Moldova este membrul reţelei EEN din anul 2015.

 

Liudmila Stihi, şef Direcție Cercetare, Inovare și Instruire din cadrul ODIMM a prezentat posibilităţile Serviciului de consultanță în afaceri, iniţiat de ODIMM, şi a menţionat că scopul acestuia este de a facilita accesul antreprenorilor la informația privind procesul de inițiere a unei afaceri.


De asemenea au fost discutate oportunităţile de a promova dezvoltarea businessului prin programele oferite de către ODIMM și alte instituții cu acest profil din Republica Moldova.


Incubatorul de Afaceri din Dubăsari (IARD) este o instituţie publică, necomercială ce oferă suport antreprenorilor cu idei şi planuri de afaceri viabile. IARD a fost fondat de către Consiliul raional Dubăsari, cu suportului financiar al UE în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Deschiderea oficială a Incubatorului a avut loc la 16.09.2013.


Misiunea Incubatorul de Afaceri din Dubăsari constă în crearea şi dezvoltarea unui mediu stimulator pentru dezvoltarea rapidă a strategiilor de afaceri ale firmelor incubate şi dezvoltarea economică locală prin crearea de noi companii şi locuri de muncă.

 

În cadrul Incubatorului activează 10 întreprinderi care au creat 29 locuri de muncă, dintre care: 2 companii din sfera producerii şi 8 companii prestări servicii.

DSC 0043  DSC 0015

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md