Peste 35 de antreprenori au participat la o sesiune de informare organizată la Incubatorul de Afaceri din Sângerei

Liudmila Stihi, şef Direcție Cercetare, Inovare și Instruire din cadrul ODIMM a informat antreprenorii despre dezvoltarea serviciului de consultanță în afaceri. Scopul serviciului de consultanţă este de a facilita accesul antreprenorilor la informația privind procesul de inițiere a unei afaceri.

De asemenea au fost discutate oportunităţi de a promova dezvoltarea businessului prin programele oferite de către ODIMM și alte instituții cu acest profil din Republica Moldova.

Elena Şapoval, coordonator ODIMM, a prezentat reţeaua internaţională a întreprinderilor europene (EEN), care este cea mai mare reţea de suport a IMM-urilor din întreaga lume, cu peste 3000 de experţi şi aproape 600 DSC 0083de organizaţii membre din peste 60 de state.

Elena Şapoval a menţionat că reţeaua oferă sprijinul afacerilor, susţinerea inovării şi stimularea participării IMM-urilor în programele UE pentru cercetare și dezvoltare.

Incubatorul de Afaceri din Sângerei (IASg) este o instituţie publică, necomercială ce oferă antreprenorilor cu idei şi planuri de afaceri şansa de a le realiza într-un mediu favorabil. Deschiderea oficială a Incubatorului a avut loc la 8.08.2013.

Cele 9 Incubatoare de Afaceri, deschise în raioanele ţării au misiunea de a crea un mediu de suport antreprenorial pentru dezvoltarea rapidă şi de durată a strategiilor de afaceri ale firmelor incubate şi dezvoltarea economică locală prin crearea de noi companii şi locuri de muncă.

În cadrul Incubatorului de la Sângerei activează 15 întreprinderi, printre care servicii alimentaţie publică, servicii transport, servicii de înfrumuseţare, instruire auto, deservirea tehnicii de calcul, web design, construcţii şi instalaţii tehnico-edilitare, servicii poligrafice, scrierea proiectelor pentru dezvoltarea afacerilor, consultanţă antreprenorială. Totodată câţiva rezidenţi şi-au deschis afaceri în domeniul imobiliar, creşterea iepurilor, fabricarea ferestrelor termopan şi fabricarea îngheţatei.

DSC 0118 DSC 0128

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 04.08.2020.