20 de antreprenori din raioanele Nisporeni, Călăraşi şi Ungheni au fost informaţi despre oportunităţi pentru dezvoltarea ÎMM

20 de antreprenori din raioanele Nisporeni, Călăraşi şi Ungheni au fost informaţi despre oportunităţi pentru dezvoltarea ÎMM


Liudmila Stihi, şef Direcție Cercetare, Inovare și Instruire din cadrul ODIMM a propus un şir de recomandări pentru sporirea gradului de informare și creștere a numărului de antreprenori care beneficiază de programele de suport existent. Printre acestea Ludmila Stihi a menționat diversificarea metodelor de informare a antreprenorilor și implicarea activă în procesul de informare a autorităţilor publice locale şi dezvoltarea unor noi instrumente de suport necesare pentru internaționalizarea întreprinderilor mici şi mijlocii.


De asemenea antreprenorii au fost informaţi despre oportunităţile reţelei întreprinderilor europene (EEN) şi posibilităţile de operare în cadrul rețelei și modalitatea de creare a profilului unei întreprinderi.

 

Reţeaua EEN oferă mai multe oportunităţi pentru internaţionalizarea afacerilor, în special oportunități de creare a parteneriatelor, posibilități de informare şi consultanţă despre piața UE, organizarea evenimentelor deDSC 0154 brokeraj, oportunități de instruire, precum şi susţinerea inovării - transfer de know-how şi de tehnologii.

 

Oxana Paladiciuc, coordonator de proiecte internaţionale ODIMM şi punct de contact EEN, a prezentat serviciile oferite de rețeaua EEN, priorităţile actuale și modalitatea de înregistrare a întreprinderilor. Astfel, doritorii de a se înregistra în reţeaua EEN trebuie să contacteze punctele naţionale de contact, care au misiunea de a-i ghida la completarea profilului. Întreprinderile înregistrate în baza de date a reţelei EEN vor avea posibilitatea să identifice parteneri de afaceri peste hotare, piețe de desfacere şi să participe la evenimentele organizate în cadrul EEN.

 

Incubatorul de Afaceri din Nisporeni (IAN) este o instituţie non-profit şi non-guvernamentală, ce oferă antreprenorilor cu idei şi planuri de afaceri şansa de a le realiza într-un mediu favorabil. Deschiderea oficială a Incubatorului a avut loc la 30.07.2014.


În cadrul Incubatorului activează 29 întreprinderi care oferă servicii servicii de proiectare şi design interior, turism, servicii de înfrumuseţare, consultanţă în afaceri, servicii de reparaţie, servicii în agricultură, servicii contabile, servicii de publicitate, servicii de traduceri. Totodată câţiva rezidenţi şi-au deschis afaceri în domeniul juridic, vânzări online, servicii medicale, servicii IT şi textile, în domeniul imobiliar.

DSC 0196  DSC 0209

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md