logo ro

slogan ro

Presa

31 octombrie este data limită de depunere a dosarelor pentru accesarea granturilor în cadrul Programului „PARE 1+1”

31 octombrie este data limită de depunere a dosarelor pentru accesarea granturilor în cadrul  Programului „PARE 1+1”

În anul 2016 au fost deja semnate peste 60 de contracte de finanțare nerambursabilă în sumă totală de circa 13,3 milioane de lei. Peste 60 de dosare sunt în proces de examinare.

 

Procedura de aplicare a dosarului pentru Program presupune 4 etape:
- Informare şi comunicare,
- Instruire şi suport antreprenorial,
- Finanţarea afacerilor / Regula 1+1,
- Monitorizare post-finanţare şi evaluare.


Programul de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+1” a fost inițiat în anul 2010 cu scopul de a încuraja cetățenii moldoveni care muncesc peste hotare să investească banii câștigați în afaceri în Republica Moldova. Până în prezent, cu suportul Uniunii Europene au fost finanțate peste 780 de întreprinderi, suma totală a granturilor acordate fiind de circa 133 mln. lei. Astfel, investițiile în economie au fost de peste 386, 5 mln. lei, respectiv fiecare leu acordat sub formă de grant a generat circa 2,9 lei investiții în economia Republicii Moldova.


Pentru a beneficia de sursele financiare în cadrul Programului „PARE 1+1”, doritorii trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să fie lucrător-migrant sau rudă de gradul întâi al acestuia, să confirme proveniența banilor obținuți din munca de peste hotare.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 30.03.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!