ODIMM

te

Presa

Comitetul „PARE 1+1” a aprobat spre finanțare nerambursabilă încă 27 de cereri

Comitetul „PARE 1+1” a aprobat spre finanțare nerambursabilă încă 27 de cereri


Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 52% din afaceri sunt demarate în agricultură, 22% din întreprinderi activează în domeniul prestării serviciilor, iar 26 la sută în industria prelucrătoare. Din totalul cererilor aprobate spre finanțare în cadrul ședinței de azi a Comitetului, 12 întreprinderi sunt în faza de lansare (start –up), iar 15 în faza extinderii afacerii.

Făcând o trecere în revistă a Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, începând cu anul 2010, viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a menționat că pe tot parcursul anilor de existență acesta prezintă un interes sporit în rândul migranților și rudelor lor, fapt demonstrat și de creșterea constantă a numărului de persoane interesate de a reveni acasă și de a investi remitențele în crearea și dezvoltarea unei afaceri proprii. „Până în prezent, prin intermediul Programului „PARE 1+1”, a fost facilitat accesul la finanțare nerambursabilă pentru 900 întreprinderi, în sumă de 158,77 milioane lei, suma totală a investițiilor planificate în economie constituind peste 524 milioane lei”, a accentuat Ministrul Economiei.


Octavian Calmîc a specificat că autoritățile vor susține și în continuare migranții care intenționează să investească remitențele în economia națională, deoarece în multe cazuri ei sunt antreprenorii care inițiază și dezvoltă noi idei în afaceri pe piața autohtonă. „De exemplu, întreprinderile din „PARE 1+1” au fost printre primele care au dezvoltat afaceri în domeniul biomasei, creșterea șinșilelor, cultivarea armurariului, paulownei, etc. Mai mult, beneficiarii Programului au fost orientați spre activități, care aduc mai multă valoare adăugată a produselor agricole prin crearea de sere, frigidere, mori, ferme de melci, agroturism, etc”, a punctat vicepremierul Calmîc.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 22.01.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!