ODIMM

te

Presa

Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM) la 3 ani de activitate

Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM) la 3 ani de activitate


Liliana Babără, președintele Consiliului de administrare RIAM și administrator al Incubatorului de Afaceri din Soroca a menționat că incubatoarele de afaceri au reușit să se impună ca platforme regionale de dezvoltare şi o primă sursă de informare a antreprenorilor din regiunile ţării cu privire la proiectele de suport în afaceri.

„Pentru o mai bună eficiență a incubatoarelor de afaceri ar trebui să fie implementate mai multe programe de instruire și de mentorat. În anul curent incubatoarele se pot bucura de un număr în creștere a rezidenților, ceea ce a și condus la crearea noilor locuri de muncă”, a declarat Liliana Babără.RIAM-3

Reprezentanții incubatoarelor au scos în evidență problemele, constrângerile și doleanțele antreprenorilor din regiunile țării. Administratorii incubatoarelor au menționat că este necesară implicarea mai activă a administrației publice locale în susținerea mediului de afaceri prin asumarea unor responsabilități ce țin de infrastructură și alte proiecte comune. Membrii Consiliului RIAM au convenit asupra elaborării unui cadru normativ privind activitatea incubatoarelor de afaceri. Totodată, Consiliul a votat realegerea dlui Roman Curcă în funcția de Manager al RIAM.

Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), instituită în 2013, de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) cu suportul financiar al Uniunii Europene, este o platformă de cooperare creată printr-o înţelegere benevolă a membrilor săi, cu scopul de a promova rolul Incubatoarelor de Afaceri în dezvoltarea economică şi recunoaşterea acestora la nivel naţional şi internaţional.

Rolul incubatoarelor nu este doar de a deschide noi întreprinderi, ci şi de a le conecta la proiecte de dezvoltare externe.

 

 

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 04.08.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!