14 ani

te

Statul va dezvolta infrastructura de afaceri din regiuni pentru a ajuta întreprinderile să crească

Statul va dezvolta infrastructura de afaceri din regiuni pentru a ajuta întreprinderile să crească

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean împreună cu Directorul General ODIMM, Iulia Costin, au întreprins astăzi o vizită de lucru la Incubatorul de Afaceri din orașul Soroca și la centrul de afaceri din domeniul industriei ușoare „Techno Textil Hub”.

Administratorul Incubatorului de Afaceri Soroca, Liliana Babără, a informat ministrul că actualmente, incubatorul găzduiește 19 companii, dintre care 4 sunt start-up-uri, 7 sunt gestionate de tineri, iar 12 companii sunt administrate de femei. În total, acestea au creat 111 locuri de muncă și au o cifră de afaceri de 2 828 004 lei. De la deschidere și până în prezent, de serviciile Incubatorului de Afaceri Soroca au beneficiat 56 de companii, dintre care 19 sunt rezidenți actuali și 37 companii absolvente.

Ministrul Railean a apreciat rezultatele instituției, subliniind că incubatoarele de afaceri ca infrastructură de dezvoltare a antreprenoriatului local și-au demonstrat pe deplin eficiența. De asemenea, a menționat că pentru a susține acele 11 incubatoare de afaceri din țară ca să facă față provocărilor pandemiei și a le consolida capacitatea, recent, Ministerul Economiei și Infrastructurii a aprobat alocarea a circa 2 mln lei.

„Incubatoarele de afaceri reprezintă un important furnizor de infrastructură și servicii pentru tinerii antreprenori din mediul rural. Această platformă le dă șansa să parcurgă cu succes etapa de start-up și să ajungă la un nivel înalt de dezvoltare și competitivitate. De aceea, vom continua să dezvoltăm infrastructura de afaceri în regiuni ca să ajutăm întreprinderile să crească”, a declarat Sergiu Railean.

Companiile sunt găzduite în incubator pe o perioadă de 3 ani. În acest interval, acestea beneficiază de servicii administrative și tehnice, consultanță și ghidare în afaceri, acces la finanțări, precum și de spații pentru producere la un preț mai mic decât cel comercial.

„În cadrul Incubatoarelor de Afaceri sunt create noi locuri de muncă, iar spațiile de incubare sunt valorificate integral de majoritatea companiilor, cifra de afaceri a rezidenților fiind în creștere. Întreprinderile incubate își diversifică activitatea și implementează idei inovative. Deja avem alte principii de selectare a rezidenților, dacă initial erau incubați toți doritorii, la ora actuală se pune accentul pe inovare, impact economic și social. ODIMM va susține și în continuare incubatoarele, care vor deveni principalii promotori ai dezvoltării economice în regiuni”, a menționat Iulia Costin.

Vizita de lucru la Soroca a continuat la centrul de afaceri din domeniul industriei ușoare „Techno Textil Hub”, care este dislocat în Incubatorul de Afaceri Soroca. Oficialii au făcut cunoștință cu activitatea companiilor, impactul pandemiei asupra procesului de producere și a angajaților, dar și despre planurile de dezvoltare. Actualmente, în centru activează 22 companii, care produc pentru piața internă și cea externă.

 

Evaluare utilizator: 2 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 19.10.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!