Asistență europeană pentru dezvoltarea IMM-urilor din zonele rurale ale Republicii Moldova

Astăzi, 21 septembrie,  a fost lansat un nou proiect al Uniunii Europene de Asistență Tehnică pentru dezvoltarea companiilor din toate regiunile Republicii Moldova. Obiectivul principal al Proiectului SME Policy Support Windoweste de a contribui la îmbunătățirea calității condițiilor de viață pentru o dezvoltare durabilă și incluzivă a întreprinderilor mici și mijlocii din zonele rurale.

În cadrul evenimentului online de lansare a Proiectului, Lilia Palii, Secretar General din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii a salutat inițiativa europeană. „Considerăm că oportunitățile acestui proiect sunt și mai accentuate în contextul pandemiei COVID-19, în măsura în care sectorul rural este unul dintre cele mai afectate. Politicile de sprijin pentru sectorul IMM va permite limitarea impactului asupra acestora și va consolida capacitatea de recuperare și reziliență”, a declarat Lilia Palii.

De asemenea, Lilia Palii a adăugat că realizarea acțiunilor proiectului vin să complimenteze eforturile Guvernului în ceea ce privește facilitarea dezvoltării IMM-urilor în sectorul rural, dezvoltarea parteneriatelor în afaceri, precum și sporirea competitivității și încurajării spiritului inovator.

Gintautas Baranauskas, Șef Adjunct al Secției Operațiuni din cadrul Delegației UE în Republica Moldova, a declarat că „Acest proiect este o contribuție suplimentară din partea UE la formularea și implementarea unei politici solide de sprijinire a IMM-urilor în Republica Moldova, cu accent pe zonele rurale, care sunt cele mai vulnerabile la amenințările deja existente sau potențiale. Mizăm pe o colaborare fructuoasă cu beneficiarii pentru a asigura implementarea cu succes a proiectului".

În acest moment crucial, ODIMM vede proiectul „SME Policy Support Window” ca pe o rampă de lansare către noi soluții de transfromare a economiei noastre. ”Cu suportul Uniunii Europene, vom oferi IMM-urilor asistența necesară pentru reabilitarea în urma crizei COVID-19 și combaterea daunelor economice pentru a crea noi oportunități de creștere și prosperare a regiunilor din Republica Moldova”, a menționat Iulia Costin, directorul general ODIMM.

Proiectul de Asistență Tehnică „Rural SME Policy Support Window” va avea o durată de 29 de luni. Acesta are drept obiectiv reducerea disparităților economice și sociale din zonele rurale prin introducerea inițiativelor active de ocupare a forței de muncă  și dezvoltarea IMM-urilor în aceste zone. Beneficiarii indirecți ai proiectului vor fi populația rurală din Moldova, care va beneficia de condiții de viață și de muncă mai bune în țară, inclusiv de noi locuri de muncă.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 26.02.2021.

Soluție