ODIMM

te

Membrii RIAM s-au instruit în cadrul unui atelier de lucru, cu participarea experţilor norvegieni

Membrii RIAM s-au instruit în cadrul unui atelier de lucru, cu participarea experţilor norvegieni

 

RIAMÎn perioada 25 – 28 februarie 2014, Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) cu suportul Entranse 2 Your Business şi Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), au organizat pentru managerii Incubatoarelor de Afaceri un atelier de lucru, cu experţi ai organizaţiei norvegiene Proneo.


Atelierul cu tematica "Obiective, analiza intereselor, captarea ideilor" a oferit ocazia managerilor Incubatoarelor de Afaceri din Leova, Soroca, Dubăsari, Sângerei, Ştefan Vodă şi Rezina să îşi dezvolte abilităţile manageriale. De asemenea, la seminar a participat Alma Karabeg, reprezentantul organizaţiei norvegiene SIVA şi echipa Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).


Toţi participanţii au luat cunoştinţă cu Strategia de evaluare şi modelul de afaceri Canvas, au
 realizat analiza SWOT a incubatoarelor de afaceri şi au evaluat propriile activităţi prin metoda Big Picture. A fost analizat rolul managerului incubatorului de afaceri pornind de la experienţa incubatoarelor de afaceri din Norvegia.


Managerii Incubatoarelor de Afaceri au fost împărţiţi pe echipe şi au realizat un concept al RIAM 3planului de comunicare, pornind de la analiza părţilor interesate, identificarea rolului şi gradului de influenţă şi respectiv de informare a lor. De asemenea, au învăţat cum să expună şi să formuleze corect "Viziunea - Misiunea - Valorile - Acţiunile" Incubatoarelor de Afaceri şi au identificat împreuna instrumente de colectare şi implementare a ideilor de afaceri.

În contextul atelierului de lucru, a avut loc şi o vizită la Incubatorul de Afaceri din Soroca, unde reprezentanţii organizaţiilor norvegiene au făcut cunoştinţă cu modul de organizare şi funcţionare a acestuia.


Pentru a dezvolta reţeaua incubatoarelor de afaceri, pe parcursul anului 2014 vor fi organizate câteva ateliere de lucru similare. Acestea vor avea loc în luna martie, septembrie, octombrie şi decembrie, iar în luna iunie se planifică o vizită la incubatoarele de afaceri din Norvegia.


RIAM 23Menţionăm că Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) a fost creată la la 16 decembrie 2013 prin asocierea Incubatoarele de Afaceri de la Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Soroca şi a Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). RIAM este deschisă pentru toate Incubatoarele de Afaceri din Moldova, companiile de consultanţă în dezvoltarea sectorului IMM, donatori şi agenţii de finanţare, organizaţii din domenii aferente dezvoltării IMM din interiorul şi exteriorul Republicii Moldova precum şi pentru persoane fizice cu o vastă experienţă şi / sau interese în domeniu.

 

 

 

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!