Maia Profire – soțul a încurajat-o să-și transforme pasiunea în afacere

Maia Profire – soțul a încurajat-o să-și transforme pasiunea în afacere

 

De mic copil, era pasionată de pictură, mama ei de tricotaje. Dar a ales să studieze jurisprudența și chiar să facă o carieră în acest domeniu, lăsând loc și pentru hobby, care nu mai era pensula și hârtia, ci acul și ața, și asta pentru că în timp îndrăgit mai mult îndeletnicirea mamei.

Concediul de îngrijire a copilului a fost o perioadă decisivă în cazul Maiei Profire. Având mai mult timp liber pe care îl acorda tricotajului, făcea lucrări nemaipomenite care l-au cucerit și pe soțul ei. Tot el a fost cel care a insistat să facă o afacere din asta. Businessul a și pornit odată cu obținerea grantului în cadrul programului „Femei în afaceri”. Prin intermediul acestuia, a procurat utilajul, a creat o pagină web, iar de mai bine de jumătate de an, tricotajele sale fac furori pe rețelele de socializare, dar și în showroom-ul pe care l-au deschis.

Cartea de vizită a brandului lor sunt seturile de tricotaje pentru mamă-fiică, soră-soră, frate-soră, etc.

Antreprenoarea spune că, cel mai des, acestea sunt procurate pentru a fi oferite în dar. Moldovenii de peste hotare sunt printre cei mai activi clienți, iar recent, chiar și italieni se numără printre cumpărătorii din mediul online.

 

Înființarea atelierului i-a permis antreprenoarei să creeze și patru locuri de muncă, ea deja fiind cea care se ocupă de gestionarea afacerii, de design și broderii. Soțul a fost cel a care a crezut în potențialul ei, iar acum clienții sunt cei care cred în produsul ei.

Tags:

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md